Türk Tangosunun En Güzel Örnekleri Seyirci İle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türk Tangosunun En Güzel Örnekleri Seyirci İle Buluştu

Türk Tangosunun En Güzel Örnekleri Seyirci İle Buluştu

Yaşayan son aktif tango bestecisi ve yorumcusu olan Erdener Koyutürk, akardeon ustası Edward Aris ve ekibi ile Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde muhteşem bir konser verdi.

15.02.2016 11:37  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

En sevilen Türk tangolarını seslendiren sanatçıya dansçılar, romantik tango gösterileri ile eşlik etti.

Aşkın, tutkunun ve melankolinin en romantik ifadesi Tango Beylikdüzü'ne heyecan kattı. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Tango Gecesi'nde sanatçı Erdener Koyutürk ve yılların akardeon ve körüklü sazlar ustası Edward Aris, seyircilere muhteşem bir müzik ziyafeti verdi. "Mazi Kalbimde Bir Yaradır" parçası ile konserine başlayan Koyutürk, "Bugün Türk tangosunun dünyasında dolaşacağız. Parçaları orjinallerini bozmamak için asıl aranjmanları ile söylüyorum. Albümlerimde buna dikkat ediyorum. Ayrıca Tangolar dil erozyonunu da korumuştur" dedi.

Romantik Tango Dansı Geceye Renk Kattı

Gerek tangoları gerek tango dışı besteleriyle Türkiye'de Batı müziğinin yerleşmesinde önemli bir rol oynayan Fehmi Ege imzalı "Kıskanıyorum, Mehtaplı Bir Gece, Sana Nerden Gönül Verdim" parçalarını seslendiren sanatçıya, tango dansı yapan iki çift romantik gösterileri ile eşlik etti. Babası da kendisi gibi usta bir sanatçı olan ve Türk tangosuna büyük katkılar sunan Necdet Koyutürk'e bestelediği "Bal Gözlüm" adlı tangoyu da söyleyen Erderner Koyutürk, "Sevdim Bir Genç Kadını, Rüzgar Gibi Geçti" Türk tangolarını başarıyla icra etti. Finali ise Papatya şarkısı ile yaptı.

Bayladı: "Çocukluk Yıllarım Aklıma Geldi"

Programın sonunda sahnede yerini alan Başkan Danışmanı Erhan Bayladı, "Sayın Koyutürk'ü izlerken çocukluk yıllarım geldi aklıma. Eskiden düğünler tango müzikleri ile başlardı. Büyük isim Necdet Koyutürk de çok önemli bir sanatçıdır. Oğlu Erderner Koyutürk ve Dünya çapında bir sanatçı Edward Aris'i burada görmek büyük onur" şeklinde konuştu ve sanatçılara, Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır ve Meclis Üyesi Muazzez Deniz Çakıroğlu ile çiçek takdiminde bulundu. Başkan Vekili Şatır ise başta sanatçılara olmak üzere Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bu fırsatları Beylikdüzü'ne tanıdığı için ve vatandaşlara da gösterdikleri ilgi sebebiyle teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Tangosunun En Güzel Örnekleri Seyirci İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement