Türk Telekom Akademi, Sektöre Nitelikli İşgücü Kazandırmayı Sürdürüyor" - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom Akademi, Sektöre Nitelikli İşgücü Kazandırmayı Sürdürüyor"

Türk Telekom Akademi'nin "Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programı"nın bu yılki ikinci eğitim dönemi tamamlandı.

17.06.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Akademi'nin "Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programı"nın bu yılki ikinci eğitim dönemi tamamlandı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Akademi, telekomünikasyon sektörü çalışanları ve satış kanallarının gelişimlerine katkı sağlayarak nitelikli işgücünü artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu vizyon doğrultusunda Türk Telekom Akademi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Yıldız Teknik Üniversitesi ve Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) işbirliğiyle oluşturulan "Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programı"nın bu yılki ikinci eğitim dönemi sona erdi.

Mezunlar sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Program sonucunda iki mezuna Türk Telekom'da staj imkanı sunuldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, törende yaptığı konuşmada, nitelikli eleman sayısının azlığının sektörün en önemli sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Özellikle ara eleman yetiştirilmesi konusunda düzenlenecek eğitim programlarının istihdam yaratmadaki katkısının yanında sektörün nitelikli işgücü ihtiyacını gidereceğine işaret eden Acarer, Telekomünikasyon Teknolojileri Sertifika Programı'nın önemli bir ihtiyaca karşılık geldiğini dile getirdi.

Türk Telekom Grup İnsan Kaynakları Başkanı Bahattin Aydın ise sertifika programının telekomünikasyon sektörüne nitelikli iş gücünü artırmak hedefiyle düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Üniversitelerimizle yürüttüğümüz sertifika ve eğitim programları için yola çıkarken en önemli amaçlarımızdan biri telekomünikasyon sektöründe nitelikli işgücünü artırmaktı. Teknoloji sektörünün uluslararası platformda rekabet edebilmesi için yetişmiş insan gücünün önemi büyük. Bu sebeple Türkiye'nin öncü yakınsama ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom olarak ülke genelinde insan kaynaklarının gelişimine destek vermeyi bir görev biliyoruz."

"Proje, üniversite ve sanayi işbirliğinin başarılı bir örneğidir"

TÜTED Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Ataman Bağdatlıoğlu, sektöre yönelik bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin mesleki farkındalık ve gelişimlerinin sağlanması, bilgi ve becerilerinin telekomünikasyon sektöründe çalışabilecek düzeyde artırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

Bağdatlıoğlu, "Türk Telekom Akademi'nin destekleri sayesinde bu yönde çalışmalarımızı etkin bir şekilde yürüttük ve verimli sonuçlar elde ettiğimizi bugün somut olarak görüyoruz" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Mahmut Karaman da "Eğitim ve Teknoloji Danışmanlık Merkezi projesi, üniversite ve sanayi işbirliğinin başarılı bir örneğidir. Teknoparkımızda böyle bir eğitim merkezi barındırmaktan, merkeze hem kampüsümüzde ev sahipliği yaparak hem de akademisyenlerimizle destek vermekten mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Karaman, sektördeki tüm firmalara üniversitenin laboratuvar alanlarını kullanıma açarak üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da vurguladı.

- Program, sektörün gelişimine katkı sağlıyor

Bu arada 5 Nisan'da başlayan eğitim programı kapsamında öğrencilerin mesleki farkındalık ve gelişimlerinin sağlanması ile bilgi ve becerilerinin telekomünikasyon sektöründe çalışabilecek düzeyde artırılması hedeflendi. Video tabanlı, etkin öğrenme araçlarıyla desteklenerek hazırlanmış uygulamalı karma eğitim sunan program, sektördeki nitelikli eleman ihtiyacına cevap vermenin yanı sıra telekomünikasyon profesyonellerinin gelişimlerine de katkı sağlıyor.

Sertifika programına katılanlar, Paket Anahtarlama Teknolojisi, Yeni Nesil Erişim Sistemleri, Telekomünikasyon Temel Eğitimi, Ağ Uzmanlığı Eğitimi, Telekomünikasyon Teknolojilerine Giriş (Devre&Paket Anahtarlama), Bakır ve Fiber Erişim Teknolojileri, İletim Sistemleri Teknolojileri, Yeni Nesil Santral Sistemleri (NGN) başlıklı derslerden oluşan bir eğitim aldı. Sınıf eğitimlerinin ardından Türk Telekom Network Operasyon Merkezi ve sistem salonu ziyaretleri gerçekleştirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Telekom Akademi, Sektöre Nitelikli İşgücü Kazandırmayı Sürdürüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement