Türk Telekom Ceo'su Aslan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom Ceo'su Aslan Açıklaması

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, TTNET ve Avea'nın kendi lisans ve imtiyazlarına göre çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Şu anda tek faturaya geçmiyoruz.

27.01.2016 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, TTNET ve Avea'nın kendi lisans ve imtiyazlarına göre çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Şu anda tek faturaya geçmiyoruz. Avea ve TTNET faturaları devam edecek" dedi.

Aslan, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Türk Telekom'un, telekomünikasyon sektörünün geleceğine yön verme vizyonuyla Mayıs 2014'te Türkiye'nin ilk entegre telekomünikasyon şirketi olmak üzere entegrasyon sürecini başlattığını belirten Aslan, "Aslında biz çalışma şeklimizi değiştiriyoruz. Ürün odaklı olmak yerine, müşteri odaklı olmaya karar verdik" diye konuştu.

Aslan, dünyadaki benzerlerine göre oldukça kısa bir sürede, sadece iki yılda entegrasyon sürecini tamamlayan Türk Telekom'un, dünyanın sayılı, Türkiye'nin de ilk ve tek entegre Telekom operatörü olduğunu vurguladı. Aslan, Avea, Türk Telekom, TTNET markalarının tek çatı altında birleşmesinin müşterilere tek noktadan ve hızlı hizmet sağlayacağını belirterek, artık müşterilerin Türk Telekom mağazalarından tüm ürün ve hizmetlere ulaşabileceğini söyledi.

- Yeni markaya yeni logo

Aslan, üç markanın bir araya gelmesini simgelemesi dolayısıyla yeni logoda üçgen şeklini seçtiklerini belirterek, "Logomuz, içerisinde çeşitlilik, çok yönlülük ve inovasyonun olduğu bir mozaik oluşuyor. Bu topraklarda doğup dünyaya açılmış bir marka olarak yeni logodaki renkler, zengin bir kültürden ve Türk Telekom'un köklü geçmişinden gelen dokunuşlar içeriyor" ifadelerini kullandı.

Logonun, tek marka olarak yoluna devam edecek Türk Telekom'un hayatın her alanında, her zaman hareket halinde oluşunu, çevikliğini, enerjisini, dinamik yüzünü yansıtmak üzere yeniden tasarlandığını anlatan Aslan, bu nedenle cesur karakterlere, canlı ve dinamik renklere yer verdiklerini belirtti.

Aslan, birliği ve uyumu simgeleyen yeni logonun Türk Telekom'un enerjisini, inovasyon ve ilerleme ruhunu, Türk kültürüne sunacağı değerler bütününü temsil ettiğini anlattı.

Türk Telekom'un son 10 yılda 20 milyar lira yatırımla Türkiye'nin en büyük yatırımcısı ve işvereni olduğuna dikkati çeken Aslan, frekanstaki başarısı ve Türkiye'nin en geniş fiber altyapısı sayesinde 4,5 G'de en kaliteli ve hızlı veri iletişimini sunma iddiası taşıdıklarını kaydetti.

"Amacımız rakipsiz olmak değil"

Aslan, birleşmedeki amaçlarının şirketi geleceğe hazırlamak olduğunu vurgulayarak, rakipsiz olmak istemediklerini, rekabetin ülkeyi daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Avea'nın son üç yılda en yüksek müşteri kazanımı sağlayan operatör olduğunu dile getiren Aslan, "Biz Avea'nın altyapısına özellikle son dört yılda çok fazla yatırım yaptık. Optimum düzeyde faaliyet gösteremiyorduk. Çünkü sahip olduğumuz spektrum buna uygun değildi. Bu zorluklara rağmen diğer operatörlerden çok daha fazla müşteri kazandık" değerlendirmesinde bulundu.

Aslan, fiber altyapının ortak kullanımı konusunda ise şunları kaydetti:

"Altyapımızı paylaşıma açmadığımız yönünde tartışmalar oluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bazı operatörler kendi altyapılarında yapmak istiyor, bazıları ise bizimkini kullanmak istiyor. Herkes için doğru bir model olması lazım. Fiber altyapısı, 4,5G için çok kritik. Bu nedenle senelerdir fibere yatırım yapıyoruz. Fiber altyapısı, bir gecede olabilecek bir şey değil."

Birleşme nedeniyle personel sayısını düşürmeyeceklerini kaydeden Aslan, 34 bin 500 personelleri bulunduğunu, sadece geçen yıl binden fazla kişi istihdam ettiklerini söyledi.

Aslan, hem tecrübeli, hem yeni mezunları işe almak kaydıyla istihdama destek olmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bu çok büyük bir operasyon. Biz bütün altyapı için çalışıyoruz ve bu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var" dedi.

Yeni dönemin müşteriler açısından fiyat avantajı sağlayacağına değinen Aslan, müşteriye sadece istediği ürünün sunulacağını söyledi.

Söz konusu birleşmenin imtiyaz sözleşmesi çerçevesinde yapıldığının altını çizen Aslan, şunları kaydetti:

"Bu birleşmeyi daha önce yapabilecekken tüm paydaşlarımızın aynı noktada olmasını istedik. Her şeyi hukuk ve kanunlara uygun olarak yapıyoruz. Kanunen yanlış bir şey yapmadığımızdan emin olduk. Kimsenin endişesi kalmasın diye her türlü tedbiri almaya çalıştık. Yapılan her şey imtiyaz sözleşmesi akılda tutularak yapıldı. Türkiye'nin geleceği için altyapıya yatırım yapanı cezalandırmak doğru değil. Biz tekel değiliz. Son 10 yılda Telekom sektörüne yapılan tüm yatırımın yüzde 50'sini Türk Telekom yapmış. Şimdi daha fazlasını yapmaya hazırız. Herkes altyapıya yatırım yapsın. Türkiye bunu hak ediyor."

Tüzel kişilikler korunacak

Rami Aslan, markaların birleşmesinin yasal bir birleşme olmadığının, tüzel kişiliklerin korunduğunun altını çizdi. TTNET ve Avea'nın kendi lisans ve imtiyazlarına göre çalışmaya devam edeceğini belirten Aslan, "Şu anda tek faturaya geçmiyoruz. Avea ve TTNET faturaları devam edecek. Mevzuat izin verdiğinde ona göre değerlendirme yapacağız. Avea mobil dünyadaki mevzuata göre vergi verecek. TTNET ve Türk Telekom da aynı şekilde. Biz birbirimizin bu rejimlerden faydalanma durumunu değiştirmiyoruz" diye konuştu.

Türk Telekom'un müşteri memnuniyeti odaklı çalıştığını dile getiren Aslan, "Yeni dünyada istediğiniz şekilde istediğiniz hizmeti kullanacaksınız. Bunun sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom Ceo'su Aslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki güvenli ulaşım rotasıdır
    14:36 Kazakistan Cumhurbaşkanı: Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru Asya ile Avrupa arasındaki güvenli ulaşım rotasıdır

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Boao Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada, Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nun Asya ile Avrupa arasındaki tedarik zincirlerinin güvenliğini en etkili şekilde sağlayan ulaşım rotası olduğunu belirtti. Tokayev, bu koridorun geçen yıl 3 milyon ton yük taşıdığını ve yakın gelecekte 10 milyon tona çıkmasını beklediklerini ifade etti.

  • Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı
    14:34 Akçaabat'ta Meyvecilik Projesi: Çiftçilere Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, Akçaabat Belediyesi, DOKAP ve Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'Meyveciliğin Geliştirilmesi' projesi kapsamında çiftçilere ücretsiz meyve fidanı dağıtıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, projenin amacının çiftçilere ekonomik getirisi yüksek ürünler yetiştirmelerine destek olmak olduğunu belirtti ve tarımsal potansiyeli en verimli şekilde kullanma kararlılıklarını vurguladı.

  • AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi
    14:33 AEDAŞ, Antalya'da enerji altyapısını güçlendirdi

    Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'yı kapsayan bölgede enerji altyapısını güçlendirdi. Şirket, 2023 ve 2024 yıllarında bölgede birçok yeni trafo merkezi, aydınlatma direği ve şebeke tesisleri kurmayı planlıyor.

  • Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı
    14:32 Kütahya İl Özel İdaresi'ne hibe edilen kamyonlar teslim alındı

    Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, bir enerji üretim şirketi tarafından Kütahya İl Özel İdaresi araç parkına hibe edilecek olan 8 kamyonun ilk partisini oluşturan 4 adedinin teslim alındığını açıkladı. İkinci parti kamyonların ise Nisan ayı içerisinde araç parkına dahil olacağı belirtildi.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki metro projeleri hakkında bilgi verdi
    14:27 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki metro projeleri hakkında bilgi verdi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'da devam eden metro projeleri hakkında bilgi vererek, İstanbul'un trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Uraloğlu, bu yıl sadece 4 metro açılışı gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki yıllarda da İstanbul'a 600 kilometre daha yeni metro yapacaklarını söyledi.

  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi
    14:22 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi

    Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı, 2024 Şubat ayında 29 bin 933 yolcuya hizmet verdi. İç hat yolcu trafiği, Şubat ayında 29 bin 933 olarak kaydedildi. Ayrıca, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 506'ya ulaştı ve taşınan yük miktarı 309 ton oldu. Ocak-Şubat döneminde ise havalimanında toplamda 58 bin 852 yolcu, 878 uçak ve 605 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
    14:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ortak hizmet projeleri gerçekleştirilecek ve Antalya'nın çevre, ekoloji ve gastronomi alanlarındaki potansiyeli değerlendirilecek.

  • Erdoğan: Valizler dolusu dolarlar, avrolar sayılamıyor
    14:13 Erdoğan: Valizler dolusu dolarlar, avrolar sayılamıyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, valizler ve çantalar dolusu dolar ve avroların kaynağının izah edilemez olduğunu belirtti. Erdoğan, bu paraların sayma görüntülerinin bile kimse tarafından açıklanamadığını ifade etti.


Advertisement