Türk Telekom'dan Görme Engellilere Özel Sergi - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom'dan Görme Engellilere Özel Sergi

Türk Telekom\'dan Görme Engellilere Özel Sergi

Türkiye'nin görme engellilere yönelik ilk betimlemeli resim sergisi Tablolar Konuşuyor, 11 Eylül tarihinde gerçekleşen gala gecesi ile İstanbul'da sanatseverlere kapılarını açtı.

12.09.2017 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany'nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haluk Bilginer, Arzum Onan, Mustafa Sandal, Jülide Ateş, Nazlı Çelik, Arda Türkmen, Gülay Afşar, Cem Öğretir, Özge Uzun, Şeref Oğuz ve Arzum Onan gibi ünlü isimlerin sesleriyle hayat verdiği dünyaca ünlü 20 tablo sergilendi.

Geceye; Ayşen Zamanpur, Coşkun Aral, Jülide Ateş, Tuvana Büyükçınar, Behzat Gerçeker gibi isimler katıldı.

Türkiye'nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, kurumsal sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi kapsamında bir ilke daha imza attı ve ülkemizin görme engellilere yönelik ilk betimlemeli resim sergisi Tablolar Konuşuyor'u hayata geçirdi.

11 Eylül akşamı Türk Telekom'un CEO'su Dr. Paul Doany'nin ev sahipliğinde Uniq İstanbul'da ve Özge Uzun sunuculuğunda gerçekleşen serginin açılış gecesine; Ayşen Zamanpur, Coşkun Aral, Jülide Ateş, Tuvana Büyükçınar, Behzat Gerçeker gibi isimler katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'dan anlamlı destek

Sesli Betimleme Derneği tarafından metinleri hazırlanan toplam 20 unutulmaz tablonun yer aldığı Tablolar Konuşuyor projesine medya, sanat ve siyaset dünyasından isimler de sesleriyle destek verdi. Bu isimler arasında yer alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gentile Bellini'nin Londra'daki Ulusal Galeri'de sergilenen Fatih Sultan Mehmet tablosunu seslendirdi. Projede yer alan diğer tanınmış isimler ise; Haluk Bilginer, Arzum Onan, Mustafa Sandal, Jülide Ateş, Nazlı Çelik, Arda Türkmen, Gülay Afşar, Cem Öğretir, Özge Uzun ve Şeref Oğuz oldu.

Dr. Paul Doany: "Telefon Kütüphanesi projesi, Türkiye'ye verdiğimiz değerin açık bir göstergesi"

Türk Telekom'un CEO'su Paul Doany gecede yaptığı konuşmada: "Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri' ne sağladığı katkıdan ötürü BM tarafından da tüm dünyaya örnek olarak gösterilen Telefon Kütüphanesi projemizi, bugün bir adım daha öteye taşıyor ve görme engellilere yönelik ülkemizdeki ilk betimlemeli resim sergisini hayata geçiriyoruz. Tablolar Konuşuyor adını verdiğimiz projemizle, her biri sanat tarihinde ayrı bir öneme sahip 20 unutulmaz tabloyu, sesli betimleme yöntemiyle görme engelli sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz" dedi.

Görme engelli ünlü ressam Eşref Armağan'dan ilgi gören performans

Doğuştan görme engelli olmasına rağmen perspektif kurallarına uygun resimlerle, dünya çapında otoritelerin dikkatini çeken ressam Eşref Armağan da gala gecesine canlı performansıyla katıldı. Herhangi bir resim eğitimi almadığı halde, maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak nesneleri resmetme yeteneğine sahip olan Armağan'ın, bir masa telefonunu canlı olarak tuvale yansıttığı performansı gecenin en çok ilgi gören performansı oldu.

Fatih Sultan Mehmet tablosu Türk Telekom ile dile geldi

Tablolar Konuşuyor sergisi, Türkiye'den ve dünyadan birçok ünlü eseri bir araya getiriyor. Bellini'nin Fatih Sultan Mehmet tablosundan Hoca Ali Rıza'nın İftar Sofrası'na, Picasso'nun Yaşlı Gitarist tablosundan Ahmet Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyecisi'ne kadar dünyaca ünlü 20 eser, sesli betimlemeli olarak görme engelli sanatseverler için sergileniyor.

Proje kapsamında; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Bellini'nin Fatih Sultan Mehmet tablosunu seslendirirken, oyuncu Haluk Bilginer Salvador Dali'nin Belleğin Azmi tablosuna, şarkıcı Mustafa Sandal Picasso'nun Yaşlı Gitarist tablosuna, oyuncu Arzum Onan ise Johannes Vermeer'in İnci Küpeli Kızı tablosuna ses verdi. Gazeteci Şeref Oğuz Namık İsmail'in Son Mermi tablosuna sesiyle hayat verirken, Gülay Afşar Rene Magrittees'in İnsanın Oğlu, Nazlı Çelik Diego Rivera'nın Çiçek Taşıyıcısı eserini, Jülide Ateş Ivan Ayvazovski'nin Ayışığında Galata tablosunu, Cem Öğretir ise Georges Seurat'ın, La Grande Jatte Adası'nda Bir Pazar Öğleden Sonrası tablosunu betimledi. Şef Arda Türkmen ise Hoca Ali Rıza'nın İftar Sofrası tablosunu seslendirdi.

Tablolar Konuşuyor sergisi 17 Eylül'e kadar devam edecek
Türk Telekom'un sanatta engelleri kaldırmak ve bilgiye erişimde fırsat eşitliğine dikkat çekmek üzere hizmete sunduğu Tablolar Konuşuyor sergisi 17 Eylül'e kadar Uniq İstanbul'da ücretsiz ziyaret edilebilecek. Serginin, İstanbul'un ardından Türkiye'nin farklı illerinde de sanatseverlerle buluşturulması hedefleniyor. Görme engelliler, bu eserlere ayrıca Telefon Kütüphanesi kapsamında sabit telefonlar ve projenin mobil uygulaması üzerinden de ücretsiz ulaşabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Telekom'dan Görme Engellilere Özel Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu
    18:20 İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu

    Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Çekmeköy İESK, final maçında Denizli Yukatel İESK'yi yenerek şampiyon oldu. İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-0 kazandı.

  • Türkiye ve Yunanistan Ortak Prodüksiyonu Romeo ve Juliet'in Biletleri Satışa Çıktı
    18:19 Türkiye ve Yunanistan Ortak Prodüksiyonu Romeo ve Juliet'in Biletleri Satışa Çıktı

    Türkiye ve Yunanistan'ın ortak prodüksiyonu Romeo ve Juliet'in 19 Nisan'da Ankara'da yapılacak prömiyerinin biletleri satışa sunuldu. William Shakespeare'in ölümsüz eseri, DT ve Yunanistan'dan sanatçıların bir araya geldiği projeyle Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Eser, Egeli komşular arasındaki derin bağları ve ortak insani değerleri vurgulayarak barış, anlayış ve işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi
    18:19 Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi

    İstanbul'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda, Ali Koç'un istifası ana gündem maddesi oldu. Toplantıya katılan 18 kulübün 15'i, Ali Koç'un istifasını reddederek başkanlık görevine devam etmesine karar verdi.

  • CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi
    18:19 CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi

    Balıkesir'de CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın kent meydanında yapacağı iftar programının, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından engellenmeye çalışıldığı iddia edildi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, iftar programının yapılacağı alana gelerek Yücel Yılmaz'a tepki gösterdi.

  • Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı
    18:18 Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde kulüp hükmen mağlup sayıldı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 2. Amatör Küme Ereğli Grubu'nda oynanan bir karşılaşmada cezalı futbolcu oynatan kulüp, hükmen mağlup sayıldı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu, yapılan itirazı kabul ederek kararını oy birliğiyle verdi. Cezası bitmeden müsabakada oynatılan oyuncu nedeniyle Cumaspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve oyuncuya 8 maç daha ceza verildi. Ayrıca, Cumasporlu Yönetici Ümit Üstün'e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

  • İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı
    18:18 İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, toprak taşıyan bir kamyonun motor kısmından çıkan dumanlar nedeniyle alev aldığı anlar kameraya yansıdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi
    18:16 Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi

    Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar ve aileleri, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte çocuklar İsrail'e tepkilerini pankartlarla gösterdi. Katılımcılar, Gazze'nin Filistin'in insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak İsrail'in binlerce insanı katletmesine tepki gösterdi.

  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor
    18:13 Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımlarını sürdürmek için son düzenlemeleri yaptıklarını ve süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. Kamikava, başkent Tokyo'daki basın toplantısında, Filistinli mültecilere destek konusunda UNRWA'nın uluslararası toplumda yaygın kabul gören vazgeçilmez role sahip olduğunu vurguladı.


Advertisement