Türk Tonmeisterin Büyük Başarısı - Son Dakika
Güncel

Türk Tonmeisterin Büyük Başarısı

Türk Tonmeisterin Büyük Başarısı

Ankara doğumlu müzik yapımcısı Mert Özcan, aynı zamanda alanında uzman bir radyo ve televizyon kayıt uzmanı yani tonmeister.

30.05.2014 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Berklee College of Music'de Müzik Produksiyonu ve Mühendisliğini bölümünü hem de kısa sürede dereceyle bitirdikten sonra Los Angeles yolunu tutan Özcan, orada müzik endüstrisinin önemli isimleriyle çalışmalarını sürdüren başarılı bir yapımcı olarak, hayatını Amerika'da sürdürüyor.

John Mayer ve Lady Gaga gibi sanatçılarla çalışmış, çok sayıda Grammy ödülüne sahip olan müzik yapımcısı Jack Joseph Puig ve Blue Microphones tarafından kurulan 22 milyon dolarlık House of Rock stüdyosunda şef tonmeister ve yapımcı olarak 200'ün üzerinde sanatçıyla çalışma başarısı göstererek, sadece stüdyo kayıtlarında değil canlı müzik gösterilerinde de görev almıştır. Steven Tyler ve John Lennon'ın oğlu Julian Lennon'ın konserinde önemli rol oynamış ve Grammy adayı Hiatus Kiayote adlı grubun ve 'All Is Lost' isimli filme bestelediği müzikle Golden Globe ödülü alan Alex Ebert'ın soundtrack konserinde şef tonmeister olarak bu eserlere katkı koymuştur.

Berklee'de okurken bölümünde gösterdiği başarı ve ilgi sayesinde Wayne Wadhams Music Scholars grubuna seçilmiş ve Londra'da Hugh Padgham( Sting, Phil Collins) ve David Henstchel ( Elton John, George Harrison) ile Beatles'ın kaydettiği ünlü Abbey Road stüdyosunda ve Mark Knopfler'ın (Dire Straits) British Grove stüdyosunda çalışma fırsatı bulmuştur.

Şu anda kendi müzik prodüksiyon şirketini kurmak için çalışmalarda bulunan Mert Özcan, aynı zamanda Interscope Records (Universal Music) bünyesinde çalışmaya devam ediyor. Amacı kendi dalında yetenekli olan kişileri bir araya getirip; şarkı yazımından, aranje, prodüksiyon ve kayıta kadar herşeyi içeren bir yapım şiketi kurarak, bu hizmeti dünyanın dört bir yanındaki sanatçılara sunmak olarak belirleyen başarılı girişimci, çok kısa bir zaman diliminde bu projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Tonmeisterin Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement