Türk Vakfı Bosna Hersek'te Erkek Öğrenci Yurdu Açtı - Son Dakika
Güncel

Türk Vakfı Bosna Hersek'te Erkek Öğrenci Yurdu Açtı

Bosna Hersek'in merkezindeki Zenitsa kentinde Süleymaniye Vakfı tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurdu resmi törenle açıldı.

04.04.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in merkezindeki Zenitsa kentinde Süleymaniye Vakfı tarafından yaptırılan erkek öğrenci yurdu resmi törenle açıldı.

Zenitsa kentinin Radakovo semtinde yapılan ve 100 kişinin kalabileceği "Süleymaniye" yurdu, maddi durumu iyi olmayan ilkokul, lise ve üniversitede öğrenciler için inşa edildi.

Açılış törenine Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Zenitsa Belediye Başkanı Husein Smayloviç, Zenitsa Müftüsü Eyub Dautoviç, Türkiye Büyükelçiliği Din Ataşesi Hasan Atlı, Süleymaniye Vakfı'na bağlı Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk Boşnak Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Bilal Can Balcı, Ziraat Bankası Bosna Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreninde konuşma yapan Zenitsa Belediye Başkanı Smayloviç, Süleymaniye yurdunun maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik olduğunu hatırlatarak, bugünden itibaren Zenitsa'da öğrencilerin "İmkanım yoktu, okuyamadım" demeye hakkı olmadığını söyledi.

Smayloviç, "Umarım bu yurdumuz uzun yıllar boyunca hizmet verecek ve bir yıl içerisinde kız yurdunu da açacağız" diye konuştu.

Büyükelçi Cihad Erginay da Zenitsa'da okuyacak öğrenciler için açılan yurdun önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerin bu yurttan faydalanacaklarından emin olduğunu belirtti.

Türk Boşnak Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Bilal Can Balcı ise bu vakfın yürüttüğü faaliyetler kapsamında amaçları hem dindar hem de bilim adamı olacak insanları yetiştirmek olduğunu belirterek, yurt inşasında verdiği katkılarından dolayı belediye başkanı Smayloviç'e teşekkür etti.

Yurtta yatakhaneler, mutfak, etüt odası, bilgisayar odası, mescit ve misafir odası bulunuyor. Yurdun açılışıyla Süleymaniye Vakfı'nın Bosna Hersek'teki yurt sayısı 13 oldu.

Açılış törenindeki kurdele kesiminin ardından davetliler, yurt binasının yakınında yapılacak kız öğrenci yurdu ve kreşin de temel atma törenine katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Vakfı Bosna Hersek'te Erkek Öğrenci Yurdu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement