Türk ve ABD üniversitesi arasında 'Küresel Kampüs' anlaşması - Son Dakika
Güncel

Türk ve ABD üniversitesi arasında 'Küresel Kampüs' anlaşması

Türk ve ABD üniversitesi arasında \'Küresel Kampüs\' anlaşması

ABD'de eğitim görmek için kabul alan Türk öğrenciler, COVID-19 pandemisi süresince Türkiye'de kalırken, ABD'deki eğitimlerine İstanbul Aydın Üniversitesi 'Küresel Kampüs' imkanlarından faydalanarak, University of Arizona'nın online derslerine katılabilecek.

05.05.2020 11:35  Güncelleme: 07:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
ABD'de eğitim görmek için kabul alan Türk öğrenciler, COVID-19 pandemisi süresince Türkiye'de kalırken, ABD'deki eğitimlerine İstanbul Aydın Üniversitesi 'Küresel Kampüs' imkanlarından faydalanarak, University of Arizona'nın online derslerine katılabilecek.

Arizona Üniversitesi (Tucson, Arizona, ABD) ve İstanbul Aydın Üniversitesi, Covid-19 pandemisi sırasında öğrencilerin kendi ülkelerini terk etmeden ABD derecesi kazanmalarına yardımcı olmak için 'küresel bir kampüs' ortaklığına imza attı. Seyahat kısıtlamaları, akademik takvimlerdeki gecikmeler ve vize zorlukları öğrenci hareketliliği üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla, Arizona Üniversitesi (ABD) İstanbul Aydın Üniversitesi (IAU) ile birlikte, Türkiye'deki öğrencilerine, IAU kampüsüne tam erişim ile tam ABD derecesi veya ABD transfer kredisi kazanmalarına izin vermek için esnek eğitim seçenekleri oluşturdu.

Arizona Üniversitesi Başkanı Robert C. Robbins, "Küresel Kampüs, Covid-19'un neden olduğu günümüzün hareketlilik zorluklarını çözmeye yardımcı olmakla kalmıyor, BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinden dünyada erişilebilir kaliteli eğitimi karşılamada anlamlı ve uzun vadeli bir çaba" dedi.  İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, uluslararası eğitimde önder ve lider bir marka olan İAÜ olarak, ABD'nin en önemli üniversitelerinden biri ile geleceğe yönelik stratejik bir iş birliği yapmaktan memnun olduklarını söyledi.

"BİR GECEDE, DERSLER ÇEVRİMİÇİ HALE GELDİ"

Arizona'daki küresel işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Brent White, "Uluslararası eğitimde mevcut duruma neden olan olaylar, bilginin yaratılması ve iletilmesi için fiziksel seyahatin gereksiz olduğu yeni bir dünyanın başlangıcını hızlandırdı. Neredeyse bir gecede, dersler çevrimiçi hale geldi ve uluslararası öğrenciler kendi ülkelerinde evde güvende kalırken eğitimlerine devam ediyor. Koşullar ne olursa olsun, dünyada ve Türkiye'deki öğrencilerden bir ABD diploması hayal edenlerin hayallerini pandemi şartlarından etkilenmeden bu hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

"KAPSAMLI İŞ BİRLİKLERİMİZ BU ANTLAŞMA İLE ÇOK DAHA GELİŞMİŞ VE GÜÇLENMİŞTİR"

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, 'Arizona Universitesi ile uzun yıllardır devam eden kapsamlı iş birliklerimiz bu antlaşma ile çok daha gelişmiş ve güçlenmiştir. Pandemi sebebiyle ABD'ye gidemeyen Arizona Üniversitesi öğrencilerine bu dönemde destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Güçlü teknolojik altyapısı, zengin akademik ve kültürel yapısı ile IAU olarak tüm imkanlarımızı bu öğrencilerimize açıyoruz.' şeklinde konuştu.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk ve ABD üniversitesi arasında 'Küresel Kampüs' anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement