Türk ve Amerikalı Boksörler Birlikte Eğitim Verecek - Son Dakika
Spor

Türk ve Amerikalı Boksörler Birlikte Eğitim Verecek

NEW ABD'de, Ohio eyaletinin Dayton kentinde, Türk-Amerikalı boksörler için spor merkezi açıldı.

19.02.2016 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW ABD'de, Ohio eyaletinin Dayton kentinde, Türk-Amerikalı boksörler için spor merkezi açıldı.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi ile bölgenin tanınan boksörü Milt Pearson tarafından ortaklaşa açılan merkezde amatör ve profesyonel boksörler, antreman ve maç yapacak.

Açılan yeni spor merkezinde, Pearson'la birlikte, Dünya Boks Konseyi altın kemer ödüllü iki Türk boksör olan süper orta siklet 25 yaşındaki Buğra Öner ve 26 yaşındaki Alptuğ Öner kardeşler de antreman yapıp, eğitim verecek.

Spor merkezinde ayrıca, Pearson'ın şu ana kadar sadece bir mağlubiyeti bulunan 25 yaşındaki oğlu orta siklet boksörü Chris Pearson'ın da maç ve antreman yapacağı belirtildi.

Geleceğin dünya şampiyonlarını yetiştirmenin hedeflendiği merkezle ilgili açıklamada bulunan Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov, Dayton'da 20-25 senedir ilk profesyonel boks müsabakasının açılan yeni salonda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Konuşmasında açılan salonun farklı toplulukları bir araya getireceğini vurgulayan Şahbandarov, bu yönüyle kültürler arasında "bir köprü" vazifesi göreceğine inandığını ifade etti.

Milli boksör Buğra Alptuğ da ABD'nin boks için rüyalar ülkesi olduğunu ve Amerikalıların boksu bir iş ve hayat olarak gördüklerini dile getirerek, "Ağabeyimle birlikte ABD'de dünyaya Türk'ün gücünü göstereceğiz" dedi.

ABD'de 10 yıl gibi kısa bir süre içerisinde önemli gelişmeler elde eden ve kendi yaşam alanlarını oluşturan yaklaşık 3 bin Ahıska Türkü'nün yerel ekonomiye yıllık 75 milyon dolar katkısı bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk ve Amerikalı Boksörler Birlikte Eğitim Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement