Türk ve Bulgar Kültürü Projeye Konu Oldu - Son Dakika
Güncel

Türk ve Bulgar Kültürü Projeye Konu Oldu

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen, Bulgaristan ve Keşan ilçesinin Çamlıca köyü muhtarlığı iş birliğiyle hayata geçirilen "Ressamın Yolu" projesi kapsamında, Çamlıca'da "Kültür ve Sanat Festivali" gerçekleştirildi.

13.11.2017 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen, Bulgaristan ve Keşan ilçesinin Çamlıca köyü muhtarlığı iş birliğiyle hayata geçirilen "Ressamın Yolu" projesi kapsamında, Çamlıca'da "Kültür ve Sanat Festivali" gerçekleştirildi.

Çamlıca Köyü'ndeki Kültür ve Sanat Evi'nde, Türk-Bulgar ressam ve fotoğrafçıların eserlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Katılımcıların sergiyi ziyaretinin ardından "Trakya Korosu" olarak bilinen Bulgaristanlı Popov Korosu konser verdi.

Daha sonra vatandaşlar koronun Bulgarca şarkıları eşliğinde köy meydanında dans etti.

Festival kapsamında, köyün düğün salonunda, Bulgaristan'ın Yambol kentinde "kötü ruhların kovulması" ritüelinin canlandırıldığı maske festivali olarak bilinen "Kukerlandia" festivaline katılan yerel halk dansları topluluğu yöresel kıyafetleriyle gösteri sundu.

Gösteride Bulgar hayvan postu giyen dansçılar sahnede yere buğday saçıp, bereket için dua etti.

Festivalde, senaryosu yerel korku hikayelerinden esinlenerek Billur Ocak tarafından yazılan ve Keşan ÜJ-Bej Tiyatro Ekibi oyuncuları tarafından canlandırılan "Kara Nine" ve "Ölü Gelinler" adlı epik tiyatro oyunu ile dans gösterisi sahnelendi.

"Ressamın Yolu" proje danışmanı Nazife Ahmedova gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında iki ülkeden dörder ressam ve üçer fotoğraf sanatçısının çalıştığını söyledi.

Sanatçıların eserlerinin farklı bölgelerde sergilenerek tanıtıldığını anlatan Ahmedova, "Bu sergiler İstanbul, Edirne, Sofya ve Haskovo'da açılacak. Bu bölgeyi tanıtmak amacıyla sergiler yapılacak. Amaç bu bölgeyi tanıtmak, daha fazla turist gelmesini sağlamak ve yeni kültür rotaları oluşturmak." diye konuştu.

Festivale, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Çamlıca Köyü Muhtarı Arif Büyükyatıkçı, Proje Yöneticisi Kremena Kyoseva, Türk ve Bulgar ressamlar, fotoğrafçılar ve köy sakinleri katıldı.

IPA-Interren Sınır Ötesi İş Birliği Programı Bulgaristan- Türkiye 2014-2020 Programı dahilinde, Sosyal Kalkınma ve Entegrasyon İçin Sivil Girişim Derneği öncülüğünde yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk ve Bulgar Kültürü Projeye Konu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement