Türk ve İranlı Heyetler Ortak Sınırların Güvenliğini Görüştü - Son Dakika
Güncel

Türk ve İranlı Heyetler Ortak Sınırların Güvenliğini Görüştü

Ağrı'da, Türkiye ile İran arasındaki sınır güvenliğinin görüşülmesi için heyetler arası toplantı düzenlendiği bildirildi.

02.08.2018 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da, Türkiye ile İran arasındaki sınır güvenliğinin görüşülmesi için heyetler arası toplantı düzenlendiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ağrı Valisi Süleyman Elban başkanlığındaki Türkiye heyeti ile Maku Fermandarı Şahin Alizadeh başkanlığındaki İran heyeti arasında, Ağrı Valiliği Toplantı Salonu'nda "86. Alt Güvenlik Komite Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıda, iki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konuları ele alındı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Elban, Alizadeh başkanlığındaki İran heyetini Ağrı'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Elban, toplantının önemine işaret ederek, "Gerçekleştirmekte olduğumuz bugünkü 86. Alt Güvenlik Komite Toplantımızın, iki ülke arasındaki mevcut iyi ilişkilere, bölgelerimizdeki vatandaşlarımızın asayiş, huzur ve refahlarına olumlu katkılar sağlayarak, ülkelerimize yönelik terör faaliyeti yürüten bölücü örgüt unsurları ile en iyi şekilde mücadele için karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabileceğimiz bir toplantı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Iğdır Vali Vekili Kemal Duru, Gürbulak Mülki İdare Amiri ve Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, Urumiye Başkonsolosluğu Ateşe Yardımcısı Nazım Akarkamçı, Ağrı İl Jandarma Komutan Vekili Gürgün Derilioğlu, Iğdır İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başakçı, Ağrı İl Emniyet Müdür Vekili Levent Akbaş, Iğdır İl Emniyet Müdür Vekili Necdet Çoban, Gürbulak Gümrük Bölge Müdür Vekili Ramazan Turan ile İranlı mevkidaşları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk ve İranlı Heyetler Ortak Sınırların Güvenliğini Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement