Türk-Yunan İş Forumu - Son Dakika
Ekonomi

Türk-Yunan İş Forumu

DEİK Başkanı Vardan: "İş dünyası olarak Yunan meslektaşlarımızla bölgemizde işbirliği ve ortaklık zemini oluşturmak için emin adımlarla ilerliyoruz"

06.12.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, iş dünyası olarak Yunan meslektaşlarıyla bölgede işbirliği ve ortaklık zemini oluşturmak için emin adımlarla ilerlediklerini bildirdi.

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye- Yunanistan İş Forumu, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın da katılımıyla dün Atina'da gerçekleştirildi.

Forumda konuşan Vardan, iş dünyası olarak Yunan meslektaşlarıyla bölgede işbirliği ve ortaklık zemini oluşturmak için emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) 3. toplantısının iki ülkenin, ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki iradesinin somut bir göstergesi olduğunu belirten Vardan, 3 hafta önce İzmir'de Yunanistan Kalkınma Bakanı Konstantinos Skrekas ve beraberindeki iş adamı heyetini ağırladıklarını hatırlattı.

Vardan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Türk ve Yunan iş dünyasının 450 civarında temsilcisinin katılımlarıyla Türkiye-Yunanistan İş Forumunu düzenledik. 500'ün üzerinde ikili görüşme gerçekleşen bu iş forumundan yaklaşık bir ay sonra Atina'da hep birlikteyiz. Bu iki iş forumunda oluşturulacak iş diyalogları ve irtibatları ile ekonomik ilişkilerimiz daha ileri seviyelere çıkacaktır." - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement