Türkbir Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Türkbir Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Türkiye Sivil Toplum Birliği üyelerinden oluşan heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

22.04.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sivil Toplum Birliği (TürkBir) üyelerinden oluşan heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

TürkBir üyeleri, Aslanlı Yol'dan gelerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen heyet adına Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı Sadi Somuncuoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, manevi huzurunuzda saygı ile eğiliyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türk Milleti'nin tarihin derinliklerinden akıp gelen egemenliği ve aziz vatanımız, yine düşmanca saldırıların hedefi yapılmıştır. TBMM'nin her açılışında dikkat çektiğiniz gibi ülkemiz bugün de emperyalistlerin güdümündeki, bölücü, etnik, ırkçı teröristlerin saldırılarıyla karşı karşıya bulunmaktadır. Bunlardan biri de Ermenilerin 1914 ve öncesinde başlattığı katliamların, 100. yılında, bugün de 'büyük Ermenistan' hayaliyle sürdürülmek istenmesidir.

1927 yılında işaret ettiğiniz şu hususlar unutulamaz: 'Efendiler, şüphe edilmemek gerekirdi ki Ermeni katliamı konusundaki sözler, gerçeğe uygun değildi. Aksine yabancı kuvvetler tarafından silahlandırılan Ermeniler, Müslümanlara saldırmakta idiler. Her tarafta insafsız bir şekilde öldürme ve yok etme siyaseti gütmekte idiler. Müslümanlar yalnız namuslarını ve canlarını korumak için karşı koymuş ve kendilerini savunmuşlardı. Erivan'dan tehcir ve doğu illerinin enkaz ve harabesi altında Ermeni mezalimi ve ihanetinin kurbanları olan yüz binlerce Müslüman kardeşimizin iskeletleri ortadadır. Aziz Atatürk, şartlar ne olursa olsun, Türk Milleti'nin egemenliğini, vatanımızın bütünlüğünü savunmak ve haklarımızı korumak için vatanseverler olarak birleşip bütün gücümüzle mücadele edeceğiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkbir Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement