Türkçe Coşkusu Stadyuma Sığmadı - Son Dakika
Güncel

Türkçe Coşkusu Stadyuma Sığmadı

Türkçe Coşkusu Stadyuma Sığmadı

Bolu'da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları etkinliği, Atatürk Stadyumu'na sığmadı.

10.06.2013 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşık 25 bin kişi 'Türkçe'nin Çocuklarınım seslendirdiği birbirinden güzel parçalara hep birlikte eşlik etti.

Bolu Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatlarına Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Stadyumda yer bulamayan yüzlerce kişi de stadyumun dışından programı takip ettiler.

Sunuculuğunu Melih Gümüşbıçak, Nabila ve Senya'nın yaptığı Türkçe şöleni, 25 bin kişinin hep birlikte İstiklal Marşı'nı okuması ile başladı. Daha sonra sponsorlara teşekkür plaketi taktim edildi.

30 ayrı ülkeden gelen 72 öğrenci birbirinden güzel Türkçe şarkılar söyledi. Aralıksız olarak iki saat süren şölende söylenen şarkılara eşlik eden Bolulular, Portekizli çocukların sergilediği horon performansına hayran kaldı. Bolu yöresine ait Köroğlu halk oyunun da sergilendiği gecede Azerbeycan'dan gelen Nihat'ın seslendiği "Beyaz Giyme Söz Olur" adlı Bolu türküsü seyircilerden büyük alkış aldı.

Programın ardından konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Kentte daha önce bu kadar kalabalık bir topluluğun bir araya gelmediğini ifade ederek "Stadın içinde 13 bin kişi ve tribünlerde de bir o kadar izleyici vardı. Güzel bir başlangıç oldu. İstiklal Marşı ile başladık ardından da Köroğlu ve daha sonra yöresel halk oyunlarımızı izledik. Hem popüler müzik hem de halk müziklerini çocuklarımızdan dinledik. Aslında barış içinde, oynamak, şarkı söylemek varken diğer şeylere niye gerek duyuluyor bilmiyorum. Bolu için unutulmaz bir gece oldu. Bu, Türk halkının ve Türk milletinin bir başarısı. Dünyanın 140 ülkesinde binlerce okul açmak ve işletmek kolay bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Türkçe Şöleni, öğrencilerin ve protokol üyelerinin hep birlikte "Yeni Bir Dünya" şarkısını söylemesinin ardından havai fişek gösterisiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkçe Coşkusu Stadyuma Sığmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement