Türkçe Dersi İçin Sınıf Tahsisine 'Saflık' Dedi - Son Dakika
Güncel

Türkçe Dersi İçin Sınıf Tahsisine 'Saflık' Dedi

Türkçe Dersi İçin Sınıf Tahsisine \'Saflık\' Dedi

BELÇİKA'nın Flamanca yayın yapan de Standaart gazetesine göre Demir, Gent Belediyesi'nin, Türkiye kökenli öğrencilere okul sonrası Türkçe dersleri için sınıf tahsis etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

02.06.2018 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BELÇİKA'nın Flamanca yayın yapan de Standaart gazetesine göre Demir, Gent Belediyesi'nin, Türkiye kökenli öğrencilere okul sonrası Türkçe dersleri için sınıf tahsis etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Demir, "Nasıl bu kadar saf ve duyarsız olabilirsiniz? Bu yaptığınız uyum karşıtı politikaları desteklemekten başka bir şey değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türklerin Flaman toplumuna uyum sağlamasından çok korkuyor, o yüzden bu Türkçe derslerini sağlıyor" dedi.

Belçika Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Demir'in adı sıklıkla tartışmalara konu oluyor. Demir, geçen sene Avrupa Adalet Divanı'nın başörtüsü yasağını savunmuş, Müslümanların bazen zorlamayla da olsa "Batı'nın değerlerini" benimsemesi gerektiğini söylemişti.

Demir'in adı daha önce de terör örgütü PKK'nın düzenlediği etkinliklere katılmasıyla gündeme gelmişti. Demir, haberler üzerine PKK'ya sempati duymadığını söylemişti. Türkiye, yurt dışında yaşayan Türk toplumunun ana dil dersleri alabilmelerine imkan tanınması için gerekli makamlarla iş birliği yaparak Türk vatandaşlarının bulunduğu ülkelere eğitim vermek üzere Türkçe ve Türk kültürü öğretmenleri gönderiyor. Öğretmenlerin maaşları Türkiye tarafından karşılanıyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türkçe Dersi İçin Sınıf Tahsisine 'Saflık' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement