Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi

Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 12. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni Avusturya ödül töreni Viyana'da yapıldı.

12.04.2014 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 12. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni Avusturya ödül töreni Viyana'da yapıldı. Eleven Park'ta gerçekleştirilen programa, Türk vatandaşları ve Avusturyalılar yoğun ilgi gösterdi. Şiir, şarkı ve okuma kategorilerinde dereceye giren Avusturyalı ve Türk öğrencilerin ödülleri verildi.

Programın organizasyon sorumlusu eğitimci Nazım Doğan, yarışmaya katılan öğrencileri elemekte zorlandıklarını belirterek yarışmaya olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni'nde Avusturya ekibinin iki altın madalya aldığını söyleyen Doğan, bu yılki hedeflerinin en az üç altın madalya ile dönmek olduğunu belirtti.

Programı izleyenler arasında Sosyal Demokrat Parti'li (SPÖ) Eyalet Milletvekili Christian Hursky, Viyana Ticaret Odası Eğitim Bölümü Başkanı Mag. Erich Huber de yerladılar.

'TÜRKÇE OLİMPİYATLARI YASAKLANMASIN'

Başbakan Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatlarına karşı açıklamalarına değinen vatandaşlarımızdan Aydın atasoy, Fatma İşçel, Aslan Yıldırım ve Tarkan Atabinen Türkçe olimpiyatlarının engellenmemesini istediler. Programında sonunda, önceki yıllarda dereceye giren öğrenciler performanslarını sergileyerek geceye renk kattı. Organizasyon, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. GÖÜRNTÜ DÖKÜMÜ

Olimpiyat gösterilerinden detaylar.

Seyircilerden detaylar.

Türkçe konuşan Avusturyalı çocuklar

Organize sorumlusu Nazmi Doğan rop.

Aydın Atasoy rop.

Fatma İşçel rop

Aslan Yıldırım rop.

HABER - KAMERA: İHSAN EKİCİ - VİYANA (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkçe Olimpiyatları Avusturya Seçmelerine Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement