Türkçe Rap'in Genç Kuşak Yeni Star'ı Da Poet'in İlk Yasal Albümü 'Poetika' Piyasalarda ! - Son Dakika
Güncel

Türkçe Rap'in Genç Kuşak Yeni Star'ı Da Poet'in İlk Yasal Albümü 'Poetika' Piyasalarda !

Türkçe Rap\'in Genç Kuşak Yeni Star\'ı Da Poet\'in İlk Yasal Albümü \'Poetika\' Piyasalarda !

Ceza ve Fuat Düetleri Bu Albümde !!!

02.05.2011 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçe rap müziğin yeni nesil önemli isimlerinden DA POET ( gerçek adıyla OZAN ERDOĞAN), ilk yasal albümü POETIKA'yı On Air Müzik etiketiyle yayınlıyor.

TAŞ, KAĞIT, MAKAS adlı şarkının ilk çıkış şarkısı olarak seçildiği albümde 14 şarkı bulunmakta. Da Poet'in dünya müziğini Türkçe rap ile en iyi şekilde harmanlandığı, gerek sound ve gerek lirikal olarak bir yeniliğin müjdesi olan albüm yeni nesil hiphopun Türkiye'de ki en önemli meyvesi olmaya aday. Ayrıca Ceza, Fuat, Patron, Hayki, Saian dışında ünlü Amerikan Alpha Pup firmasından Acid Reign ve Jamaikalı Reggae sanatçısı Wildlife konuk olarak yer almakta. Albümün lansman konseri 13 Mayıs 2011 Cuma gecesi Beyoğlu Dogz star'da gerçekleşecek. Bilet fiyatı: 10 TL. Afişi de ekte görebilirsiniz. Fuat ve Ceza da konuk sanatçı olarak gecede sahne alacak...

Da Poet gerçek adıyla Ozan Erdoğan .İstanbul 1988 doğumlu 2002 yılından beri Türkçe sözlü Hiphop ile ilgileniyor. Marmara Üniversitesi -Radyo Televizon Sinema bölümü öğrencisi. Bugüne kadar prodüksiyonu tamamen kendine ait bir çok underground albüm yayınladı. Bunlardan bir kaçı:

Sert Ünsüzler (2005)

Barış İçin Savaş (2005)

Risk Bağımlısı (2006)

Aksi İstikamet (2007)

Selam Dünyalı (2009)

2005 yılında yayınladığı ilk EP'si 'Sert Ünsüzler'. Blue Jean dergisinde yılın internet üzerinden yayınlanan albümleri arasında 1. seçildi ve oldukça ses getirdi. 2006 yılında Raziel ile birlikte Patos Music Project yarışmasında prodüksiyonu kendine ait olan "Susma" adlı parçayla birincilik elde etti. Türkçe rap in en önemli isimleri arasına girmesini sağlayan Freestyle King adlı Türkiye'nin ilk doğaçlama rap yarışmasını 16 yarışmacı arasından kazandı ve büyük popülerite elde etti(2007), Ceza'nın "Evin Delisi" albümünde "Son Söz" adlı parçada konuk sanatçı olarak yer aldı (2007).

Prodüktör olarak da Türkçe sözlü rapin en önemli isimleriyle ve Amerika (Acid Reign,Equalknox), Jamaika(Wildlife), İngiltere(Margs/Tall Man/Hunt) gibi ülkelerden tanınmış sanatçılara prodüksiyon yaptı. En son olarak Ceza'nın 10.köy albümünde albüme adını veren "Onuncu Köy" ve "Kim Bilir" şarkılarının prodüksiyonunu yaptı. 'Kim Bilir' parçasına video klip çekildi. Çalıştığı isimlerden bir kaçı: Ceza, Fuat, Doa, Ayben, Patron, Emre Baransel, Sahtiyan, Sansar, Saian, Karaçalı, Kadıköy Acil… Ayrıca yaptığı underground albümlerle beraber Türkiye çapında 25 ilde 150'den fazla konserde sahne aldı, 2009 yılında Fuat ile beraber Rock n Coke 2009 ve Disko Kralı' nda sahne de aldı. 2010 yılında piyasa çıkan Emre Baransel "Suyun Masalı", Patron "Professional" gibi önemli bandrollü yayınlanmış Türkçe rap albümlerinin altyapı prodüksiyonlarının bir çoğuna imza attı. 2005' ten sonra oluşan türkçe rap jenerasyonun gelişiminde önemli rol oynadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkçe Rap'in Genç Kuşak Yeni Star'ı Da Poet'in İlk Yasal Albümü 'Poetika' Piyasalarda ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement