Turkcell'den Kadın Girişimcilere Koçluk Desteği - Son Dakika
Güncel

Turkcell'den Kadın Girişimcilere Koçluk Desteği

Turkcell\'den Kadın Girişimcilere Koçluk Desteği

Turkcell'in "Ekonomiye Kadın Gücü" projesi kapsamında mikrokredi alarak işini büyüten kadınlar, alanında marka olmuş isimlerden koçluk desteği almaya başladı.

10.12.2013 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell'in "Ekonomiye Kadın Gücü" projesi kapsamında mikrokredi alarak işini büyüten kadınlar, alanında marka olmuş isimlerden koçluk desteği almaya başladı.

Turkcell'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde hayata geçirdiği "Ekonomiye Kadın Gücü" projesinin yeni yıl çalışması ve kadın girişimcilere sunulan koçluk desteğinin detayları, düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Kullandıkları mikrokredinin yanı sıra Turkcell'in iletişim ve teknoloji birikimini de arkalarına alarak iş kuran ve girişimlerini büyüten kadınlar şimdi de uzman isimlerden koçluk almaya başladı.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, "Ekonomiye Kadın Gücü" projesi kapsamında mikrokredi alan kadınlar yeni nesil girişimci olma yolunda hızla ilerliyor.

Geleneksel el sanatlarından turizme, tekstilden gıdaya pek çok sektörde faaliyet gösteren kadınları, üretim yaptıkları konuda marka olmuş başarılı isimlerle buluşturmayı hedefleyen etkinlikler zincirinin ilk buluşmasında top model Tülin Şahin ile Türkiye'nin dört bir yanında, tekstil, takı tasarımı ve geleneksel el sanatları alanlarında üretim yapan girişimci kadınlar bir araya geldi.

Etkinlik açılışında konuşan TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, projeye değinerek, "Turkcell ile yaptığımız işbirliğiyle başarı öykülerini artırmayı ve 4 yılda 100 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Bizi bugün burada buluşturan Turkcell'e teşekkür ediyorum" dedi.

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sponsorluk ve Sivil Toplum Kuruluşu İlişkileri Direktörü Zeynep Özbil ise, Turkcell olarak girişimci kadınlara fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle yola çıktıklarını ve projenin başlamasının üzerinden henüz 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, bu sürede girişimci kadın sayısının 55 binden 68 bine ulaştığına dikkati çekti.

Özbil, ekonomik destek kapsamında 1 milyon lira mikrokredi oluştuğuna işaret ederek, şunları anlattı:

"Turkcell, kadın girişimcilere mikrokredi desteğinin yanı sıra eğitim, teknoloji ve pazarlama desteği de veriyor. 11 ilde sınıf içi ve mobil eğitimler düzenliyoruz. Çabalarımızın amacı kadınlarımızı yeni nesil girişimcilere dönüştürmek. Ekonomiye Kadın Gücü girişimcilerimize verdiğimiz pazarlama desteğimiz kapsamında e-ticaret sitemiz Turkcell El Emeği Pazar Yeri'ni açtık. Tüm Türkiye el emeği ürünlere artık tek tıkla ulaşabiliyor. Şimdi de kadınlarımızı uzmanlarla bir araya getirerek onlardan koçluk almalarını sağlıyoruz. Yıl boyunca devam edeceğimiz bu etkinliklerin, girişimci kadınlarımızın önünde yeni ufuklar ve başarı kapıları açacağına inanıyoruz. Girişimci kadınlarımızın yeni yıl için ürettikleri ve 'Turkcell El Emeği Pazar Yeri' alışveriş sitesinde satışa sunacakları ürünlerin tasarımı konusunda bizlerle birlikte çalışan Tülin Şahin'e projemizin bir parçası olduğu ve desteği için teşekkür ederiz."

Buluşmada konuşma yapan Tülin Şahin de "Ekonomiye Kadın Gücü" projesini ilk duyduğunda  çok heyecanlandığını belirterek, "Uzun zamandır  gerçekten değer yaratacak bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak isterken Ekonomiye Kadın Gücü ile yollarımız kesişti" dedi.

Turkcell'in kadın girişimcilere ekonomik, eğitim, teknoloji ve pazarlama desteği verdiğini duyunca bu projenin bir parçası olmak istediğini anlatan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çünkü bana göre kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, ailelerine destek olabilmeleri ve en başta birey olabilmeleri çok önemli... Dolayısıyla, neden bu kadınlarla bir araya gelip ortak bir çalışma yapmayalım diye düşündüm. www.ekonomiyekadingucu.com sitesinde açılan Turkcell El Emeği Pazar Yeri'nde girişimci kadınlarımızın ürünlerini alıcılarla buluşturan bir platform yaratılmıştı. Ben de bu alanda yeni yıl için dört ayrı yaprağın bir araya gelmesiyle oluşan bir çiçek tasarladım. Her yaprağın farklı bir anlamı var, hepsi bir araya geldiğinde bir bütün oluyor. Bir yaprak kadınlarımızın gücünü, bir yaprak kadınlarımızın hayallerini, bir yaprak verilen fırsatları ve bir yaprak da biz destekçileri anlatıyor. Yanyana iken ve birbirimizi desteklerken başarıya ulaşıyoruz aslında. Yeni yıl için yaptığım tasarım ve renk yönderliğiyle kadınlarımız çok güzel ürünler tasarladı. Bu yaprağın bir parçası olmak isteyen herkesi Ekonomiye Kadın Gücü sitesinde Kadın Emeği Ürünler başlığı altında yer alan El Emeği Pazar Yeri'nde alışverişe davet ediyorum. ve yeni yılda daha fazla girişimci kadına destek olmak isteyenleri site üzerinden ya da FON yazıp 5886'ya göndererek desteğe çağırıyorum."

Tülin Şahin, girişimci kadınlara hem moda alanındaki tecrübelerini aktardı hem de Ekonomiye Kadın Gücü'nün yaprak logosundan esinlenerek çizdiği deseni paylaştı.

Şahin'in Ekonomiye Kadın Gücü logosundan esinlenerek oluşturduğu desen temel alınarak yaratılan ürünler Turkcell El Emeği Pazar Yeri'nde sergilenecek.

Bu ürünlerin dışında Türkiye'nin dört bir yanından 68 bin kadın girişimcinin el emeği göznuru ürünlerine Turkcell El Emeği Pazar Yeri sitesinden ulaşılabiliyor ve 2014 hediyelerini bu ürünlerden seçmek mümkün oluyor.

Etkinliğin sonunda ayrıca kadınların üretimleri, podyumda mini bir defilede sergilendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell'den Kadın Girişimcilere Koçluk Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement