Turkcell Diyalog Müzesi Karanlıkta Diyalog - Son Dakika
Kültür Sanat

Turkcell Diyalog Müzesi Karanlıkta Diyalog

Dünya üzerinde 135 kentte 8 milyondan fazla insanın deneyimlediği "Karanlıkta Diyalog Sergisi", yeni dönemde de Turkcell Diyalog Müzesi'nde sizlerle...

25.04.2017 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya üzerinde 135 kentte 8 milyondan fazla insanın deneyimlediği "Karanlıkta Diyalog Sergisi", yeni dönemde de Turkcell Diyalog Müzesi'nde sizlerle...

Sergiye 4 tam bilet alana, 2 Sessizlikte Diyalog bileti hediye! Karanlıkta Diyalog biletlerinizi girişte göstererek Sessizlikte Diyalog sergisine giriş yapabilirsiniz!

"Sıra dışı bir deneyim için 60 dakikanızı Karanlıkta Diyalog Sergisi'ne ayırın, hayatınızın deneyimini yaşayın.

135 ülkede, 8 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği "Karanlıkta Diyalog Deneyimsel Sergi'si, sizi hiç görmediğiniz bir İstanbul'la tanıştıracak. Görme dışındaki tüm duyularınızı yeniden keşfedecek, hayatta neler kaçırdığınızı fark edeceksiniz.

Karanlıkta Diyalog Sergisi sizi parkta dolaşmak, bir caddede karşıdan karşıya geçmek gibi günlük hayat deneyimlerine sokacak; ama tümüyle karanlıkta. Duyularınızı uyandırarak ve farkındalığınızı derinleştirerek...

Görme engelli rehberler, dokunarak, koklayarak ve duyarak yeni ve farklı bir biçimde görmenizi sağlayacak ve sizi unutulmaz bir yolculuğa çıkartacak.

Dünya üzerinde 135 kentte 8 milyondan fazla kişiye ulaşmış Karanlıkta Diyalog Sergisi, İstanbul Social Enterprise tarafından Aralık 2013'te İstanbul'da kapılarını açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Karanlıkta Diyalog Sergisi, ziyaretçilerini Turkcell Diyalog Müzesi'nde ağırlamaya devam ediyor."

Bu eşsiz ve ilham verici deneyim, İstanbul'da üç yenilikçi formatla karşımıza çıkacak:

Deneyimsel Sergi – Herkese Açık

Öğrenciler İçin Atölye Çalışmaları – Okullara Özel

İş Dünyası İçin Atölye Çalışmaları – Şirketlere Özel

Sergiye Gelmeden Önce Ziyaretiniz İçin İpuçları:

"Sergide geçirmek için ne kadar zaman ayırmalıyım?"

Tüm ziyaretçilerden, biletlerinde mevcut olan sergi seans saatinden 15 dakika önce mekanda olmaları rica edilir. Ziyaretçiler bir rehber tarafından karşılanacak ve sergiye girmek üzere hazırlanacaklardır. Deneyiminiz yaklaşık 60 dakika sürecektir.

"Sergiye elektronik cihazlarla girmem mümkün mü?"

Sergi tamamen karanlık bir ortamda gerçekleştiği için, ışık veren saat, cep telefonu, kamera gibi tüm elektronik cihazlar ve de yine karanlıkta parlayabilecek mücevher, fosforlu giyim ya da takının içeri sokulmasına izin verilmemektedir.

"Işık veren ya da parlayan eşyalarımı sergi boyunca muhafaza edebileceğiniz güvenli bir yer mevcut mu?"

Ziyaretçilere, hem yukarda belirtilmiş olan ışıklı/parlayan eşyalarını hem de deneyim boyunca taşımak zorunda kalmamaları için cüzdan, gözlük, çanta, çakmak ve tüm diğer kişisel eşyalarını koyabilecekleri kilitli bir dolap ücretsiz olarak tahsis edilecektir. Bununla birlikte ziyaretçilerin sergi alanına girmeden önce yanlarında bir miktar bozuk para bulundurmaları tavsiye edilmektedir. (9. sınıf ve üzeri gruplar için geçerlidir)

"Çocuklarımı getirebilir miyim?"

Sergi 9 yaşından büyük çocuklara tavsiye edilmektedir. Bireysel ziyaretlerde 12 yaşından küçük çocuklara bir yetişkinin eşlik etmesi gerekmektedir. Ancak, ailesinin ya da yasal vasinin rızası olduğu takdirde her yaş grubuna açıktır.

"Sergiye tekerlekli iskemleyle girilebiliyor mu?"

Sergiye tekerlekli iskemleyle katılmak durumunda olan ziyaretçiler, bilet aldıkları esnada satış temsilcisine durumu bildirmeleri halinde, sergi süresince kendilerine gereken yardım ve destek sağlanacaktır.

Sergide elektrikli tekerlekli iskemleler kullanılamamaktadır ama mekanik tekerlekli iskemleleri sergi mekanında mevcuttur.

"Peki ya sergi bitmeden çıkmak istersem?"

Tüm sergi deneyiminiz boyunca güvenlik ve rahatınızı sağlamakla sorumlu rehberler size eşlik ediyor olacaklar. Ancak, yine de bitiminden önce sergiden ayrılmak isterseniz, kolayca ulaşabileceğiniz birçok çıkış noktası mevcut olacaktır.

"Dışarıdan yiyecek içecekle girebiliyor muyuz?"

Sergi alanına dışarıdan yiyecek içecekle girilememektedir.

"Sergiye topuklu ayakkabılarımla katılabilir miyim?"

Sergiye topuklu ayakkabıyla katılmanız kesinlikle tavsiye edilmez. Ziyaretçilere sergiye rahat ayakkabı ve giysilerle katılmaları önerilir.

"Sergi süresince diğerleriyle konuşabiliyor muyuz?"

Ziyaretçilerin, hayatlarının bu eşsiz deneyiminde konuşmaları, gülmeleri, keşfetmeleri, soru sormaları ve keyfini çıkarmaları yasak değil, aksine tavsiye edilmektedir.

Deneyim süresi

Sergi deneyimi 60 dakikadır. Lütfen girişe hazırlık ve check-in için giriş saatinizden yaklaşık 15 dk önce mekanda olunuz.

Karanlıkta İş Atölyeleri ile Karanlıkta Diyalog Sergisi aynı şey mi?

Karanlıkta Diyalog İş Atölyeleri, Karanlıkta Diyalog konseptinin kurucusu, Psikoloji Profesörü Andreas Heinecke ve uzman ekibi tarafından bilimsel alt yapıya dayalı olarak geliştirildi ve bu atölyelerin deneyimsel sergiden farklı bir içeriği vardır. İş dünyasının üst ve orta düzey yöneticileri için tasarlanan bu atölyeler; tamamen karanlık bir ortamda (zifiri karanlık) görme engelli profesyonel eğitmenler ile birlikte iş dünyası deneyimi olan eğitmenler tarafından uygulanıyor. "liderlik", "zaman yönetimi", "takım çalışması" gibi başlıklarda tamamen şirkete özel bir içeriği vardır. Detaylı bilgi için 'la iletişime geçebilirsiniz.

İndirimli Kategorisinden nasıl yararlanabiliyoruz?

Tüm öğrenciler -geçerli kimliklerini göstermek suretiyle-, 65 yaş üstü ve engelli bireyler indirimli kategorisinden yararlanabilirler. Aynı şekilde Müze Kart + sahipleri de kartlarını ibraz etmek suretiyle indirimli kategorisinden yararlanabilirler.

Sorumluluğun alıcıya ait olması ve sorumluluk reddi

İstanbul Social Enterprise ve Turkcell Diyalog Müzesi; Karanlıkta Diyalog, Sessizlikte Diyalog ve Karanlıkta Futbol etkinliklerini kendi web sitesinde ve Biletix'te görüldüğü şekilde mevcut ve kullanıldığı haliyle sunmaktadır. İstanbul Social Enterprise ve Turkcell Diyalog Müzesi; bu sergilerin ziyaretçi tarafından deneyimlenmesinden ve kullanılmasından dolayı ne açıkça ne de zımnen hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir. Bu sergilerin deneyimlenmesi ve kullanımıyla ilgili sorumluluğun yalnızca size ait olduğunu açıkça beyan edersiniz.

Yasal olarak izin verildiği sürece İstanbul Social Enterprise ve Turkcell Diyalog Müzesi'nin açıkça veya zımnen bir garanti vermesi söz konusu değildir. Sergilerin deneyimlenmesinden ve kullanımından kaynaklanan hiçbir zarardan İstanbul Social Enterprise ve Turkcell Diyalog Müzesi sorumlu tutulamaz. Bahsi geçen sorumluluk reddi ve sınırlandırmaları, geçerli yasanın zımnen verilen garantiler için sorumluluk sınırlandırmasını veya belirli zararlar için sorumluluk reddini tanımaması halinde hükümsüzdür.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Beşiktaş

Mekan : Gayrettepe Metro İstasyonu

Mekan Adresi : Büyükdere Cad. Şişli/ Esentepe

Başlangıç Saati : 26.04.2017 10: 00: 00

Bitiş Saati : 26.04.2017 19: 30: 00

Kategori : Turkcell Diyalog Müzesi Karanlıkta Diyalog

Tür : Sergi

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Turkcell Diyalog Müzesi Karanlıkta Diyalog - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek
    11:30 100 Yılın 100 Sinema Eseri İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde Sergilenecek

    Cumhuriyetin birinci asrında üretilen sinema eserlerinden hazırlanan '100 Yılın 100 Sinema Eseri' adlı çalışma, İstanbul Dijital Sanat Festivali'nde ziyaretçilerle buluşacak. Festivalde, Anadolu Ajansı'nın yayımladığı kitaptan yola çıkılarak yapay zekayla üretilen görsel eserler sergilenecek. Ayrıca, festivalde Türk filmlerinin yanı sıra Azerbaycan sinemasının klasik filmlerinin de yapay zeka ile canlandırılması gösterilecek. Festivalde farklı kategorilerde eserlerin yanı sıra çocuk ve yetişkin atölyeleri de yer alacak. Festival, diji-fiziksel olarak gerçekleştirilecek ve sergilenen eserlerin metaverse versiyonu da festival sonrasında deneyimlenebilecek.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu
    10:02 Tortum Ekşi Pestili coğrafi işaretli ürün oldu

    Erzurum'un Tortum ilçesine ait kızılcıklardan üretilen Tortum Ekşi Pestili, TÜRKPATENT tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillendi. Şeker ve renklendirici içermeyen pestil, sadece su ve kızılcık kullanılarak doğal yöntemlerle üretiliyor.

  • Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor
    09:44 Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Toplanıyor

    Kırşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde toplanacak.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.


Advertisement