Turkcell Hisseleri Bağımsız Üye Sorununun Çözüleceğine Yönelik Beklentilerle Yükselişte - Son Dakika
Güncel

Turkcell Hisseleri Bağımsız Üye Sorununun Çözüleceğine Yönelik Beklentilerle Yükselişte

Turkcell Hisseleri Bağımsız Üye Sorununun Çözüleceğine Yönelik Beklentilerle Yükselişte

(SPK) bağımsız yönetim kurulu üyesi atayamayan şirketlere yönelik yaptığı düzenlemenin ardından önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 2,30 oranında yükselişle 11,00 liradan işlem gördü.

13.09.2012 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell hisseleri Sermaye Piyasası Kurulu'nun

(SPK) bağımsız yönetim kurulu üyesi atayamayan şirketlere yönelik yaptığı düzenlemenin ardından önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 2,30 oranında yükselişle 11,00 liradan işlem gördü.

Pazartesi günü AA Finans Masası'na konuk olan SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın Turkcell'deki bağımsız üye atanamaması ve buna bağlı olarak genel kurulun yapılamaması sorununun çözümü için çok kısa bir zaman içinde adım atılabileceğini açıklamasının ardından Turkcell hisseleri yükselişe geçmişti.

Hafta başından, dünkü kapanışa kadar yüzde 1,89 oranında yükseliş kaydeden Turkcell hisseleri, SPK'nın düzenlemelerinin bugün resmi gazetede yayımlanmasının ardından çözümün yaklaştığı beklentileriyle bugün de dünkü kapanışa göre yüzde 2,30 oranında yükseldi.

Böylece Türkcell hisseleri bugün gördüğü en yüksek seviye olan 11,00 lira baz alındığında önceki hafta kapanışına göre yüzde 4,26 oranında değer kazandı.

Turkcell'de, ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle yönetim kuruluna bağımsız üye atanamamış ve genel kurul yapılamamıştı. Bu soruna paralel olarak 2010 ve 2011 yılı karından temettü dağıtımı yapamayan Turkcell'de çözüm için arayışlar devam etmekteydi.

SPK'nın bugün Resmi Gazetede yayımlanan tebliğinde konuyla ilgili bölüm şöyle:

"SPK, 30 Haziran 2012 tarihine kadar bağımsız yönetim kurulu üyesi seçmeyen ya da ilgili düzenlemelere aykırı olarak seçen veya kurumsal yönetim ilkelerine ilişkin uyum amacıyla esas sözleşme değişikliği yapmayan borsa şirketleri için, somut olayın özellikleri ve tasarruf sahiplerinin hak ve yararlarının korunması ilkesi çerçevesinde, uyum zorunluluğunun yerine getirilmesi sonucunu doğuracak içerikte karar verilmesi talebiyle 31 Aralık 2012 tarihine kadar asliye ticaret mahkemesine başvuracak."

SPK'nın konuyu çözümleyecek adımları atacağına ve buna bağlı olarak genel kurulun yapılmasına yönelik atılan her adımın 2 yıllık temettü dağıtımı yapılabileceği beklentisini artırdığını kaydeden analistler, hem bu, hem de bu sorunun gündemden düşeceğine yönelik beklentilerin Turkcell hisselerinde alışların güçlenmesini sağladığını kaydediyor.

-"Mobil iletişim pazarına değer yaratacak yatırım işbirliklerine Turkcell olarak kapımız açık bulunmaktadır"

Ayrıca basında yer alan İngiliz Virgin Mobile'in, Türkiye'de sanal operatör

(MVNO) olarak faaliyet göstermek amacıyla, Turkcell'in şebeke altyapısını kullanarak iş ortaklığı yapmak için görüşmeler yürüttüğüne dair haberlerin de hisse performansını olumlu yönde etkileyebileceğini kaydeden analistler, ancak Turkcell'in bu iş ortaklığını henüz doğrulamadığına dikkat çektiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell, "Sanal Mobil Şebeke İşletmeciliği

(MVNO) adayı firmalar, gelir paylaşımı ya da alt marka iş ortaklığı gibi alternatif iş modelleriyle sektöre adım atıyorlar ve mobil iletişim alanında yeni yatırımlara hazırlanıyorlar. Turkcell'in kalitesi ve kapsama alanından yararlanmak isteyen sanal operatörlere hizmet vermek için, mobil iletişim pazarına değer yaratacak bu tarz yatırım işbirliklerine Turkcell olarak kapımız açık bulunmaktadır" ifadelerine yer vererek İngiliz Virgin Mobile ile atılmış somut bir adım olmadığının altını çizdi.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Hülya Ertan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell Hisseleri Bağımsız Üye Sorununun Çözüleceğine Yönelik Beklentilerle Yükselişte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement