Turkcell'in "Zeka Gücü Projesi" - Son Dakika
Güncel

Turkcell'in "Zeka Gücü Projesi"

Turkcell'in özel yetenekli öğrencilerin, yeni nesil teknoloji ve eğitimlerle gelişimi için 2016'da hayata geçirdiği "Zeka Gücü Projesi" kapsamında Afyonkarahisar'da teknoloji laboratuvarı açıldı.

11.10.2018 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell'in özel yetenekli öğrencilerin, yeni nesil teknoloji ve eğitimlerle gelişimi için 2016'da hayata geçirdiği "Zeka Gücü Projesi" kapsamında Afyonkarahisar'da teknoloji laboratuvarı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2016'da başlatılan proje kapsamında Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bünyesinde zeka gücü teknoloji laboratuvarı kuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'deki özel yetenekli çocuklar için üç yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bilim sanat merkezlerine çocukların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Bilgili, "Orada kendi kabiliyetleri doğrultusunda eğitim alıyorlar. Genel müdürlük ve bakanlık olarak kalitesini bozmadan bilim sanat merkezlerinin sayısını artırma gayreti içerisindeyiz. Şu anda ülkemizde 134 bilim sanat merkezi oldu, 42 bin de öğrencimiz var." dedi.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç da Anadolu'da fırsat eşitliği bekleyen ve Türkiye'nin geleceğine şekil verecek binlerce Aziz Sancar'lar olduğunu belirterek, "Zeka Gücü projemizle onların elinden tutuyor, ihtiyaçları olan donanımı sağlayarak, engelleri aşmalarını hedefliyoruz. Üçüncü yılındaki projemiz başarıyla yola devam ediyor. Projede ilk yola çıktığımızda hedefimizi 3 yılda 10 bin öğrenci olarak koymuştuk. Oysa bugün geldiğimiz noktada rakamı üçe katladığımızı görüyoruz." diye konuştu.

Açılış programına, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve protokol üyeleri katıldı.

Turkcell\'in "Zeka Gücü Projesi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell'in 'Zeka Gücü Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement