Turkcell, Mea Ödüllerinde 2 Kategoride Birinci Oldu - Son Dakika
Güncel

Turkcell, Mea Ödüllerinde 2 Kategoride Birinci Oldu

Turkcell, Mea Ödüllerinde 2 Kategoride Birinci Oldu

Turkcell, mobil iletişim dünyasının en önemli ödülleri arasında yer alan Mobil Mükemmeliyet Ödülleri'nde "Sosyal Farkındalık" ve "İnsani Faaliyetler" kategorilerinde birinciliğe layık bulundu
27.10.2013 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell, mobil iletişim dünyasının en önemli ödülleri arasında yer alan Mobil Mükemmeliyet Ödülleri'ne (MEA) damgasını vurdu. Turkcell, "Sosyal Farkındalık" ve "İnsani Faaliyetler" kategorilerinde birinciliğe layık bulundu.

Turkcell açıklamasına göre, Turkcell, mobil iletişim alanında ABD'deki en önemli yarışmalardan biri kabul edilen ve bu sene altıncısı düzenlenen Mobil Mükemmeliyet Ödülleri'ne 2 önemli ödülün sahibi oldu. Aralarında Disney, Samsung, Qualcomm ve Sony gibi dünya devleri de bulunan 80 finalistin yarıştığı organizasyonda Turkcell, kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik başlattığı "Ekonomiye Kadın Gücü" projesiyle "Sosyal Farkındalık", Suriyeli sığınmacılara götürdüğü mobil iletişim hizmetiyle de "İnsani Faaliyetler" dalında birinci seçildi.

Yarışmada finalistler arasında yer alan, Kuzey Kıbrıs Turkcell'in Kıbrıs'taki engellilere yönelik düzenlediği "Engelsiz Hayat" projesi de jüri tarafından övgüye layık görüldü.

Los Angeles'ta düzenlenen ve sunuculuğunu Scary Movie 4, The Girl Next Door gibi filmlerle ünlenen aktör-komedyen Alonso Boden'ın yaptığı gala gecesine, mobil iletişim sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Samsung ve Youtube gibi teknoloji devlerinin desteklediği gecede Minority Report ve Last Man Standing filmlerinin ünlü oyuncusu Patrick Kilpatrick de konuklar arasındaydı. Kilpatrick gala sonunda Turkcell temsilcilerini özel olarak tebrik ederek "Bölgenizdeki sosyal sorunları çözmek için yaptıklarınızdan hepimiz çok etkilendik" dedi.

"İşimiz teknoloji ama asıl işimiz insan"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, İşlerinin teknoloji, ancak asıl iş ve tutkularının insan olduğunu belirterek, "İnsanımızdan aldığımızı, teknolojiyle harmanlayarak geri vermek en önemli önceliklerimiz arasında. Geçen nisan ayında da sosyal sorumluluk alanında imza attığımız başarılarla Birleşmiş Miletler tarafından tüm dünyaya örnek gösterilmiştik. Şimdi yine önemli bir organizasyon tarafından takdir edilmenin, sosyal sorumluluk alanında birinci olmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Turkcell ekibi olarak sosyal ve ekonomik faydaya yol açan işlere imza atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu yıl dünyanın dört bir yanından 80 şirketin finalde yarıştığı Mobil Mükemmeliyet Ödülleri'nde kazananlar stratejik başarı, teknolojinin etkin kullanımı, yaratıcılık ve uygulama kolaylığı ile etki kriterlerine göre seçiliyor.

Mobil Mükemmeliyet Ödülü Jürisi her iki ödülün de Turkcell'e veriliş nedenini "Turkcell, hayata geçirdiği projeler, projelere verdiği stratejik öncelik, bu işleri tutku ve bağlılıkla sahiplenmesi ve projelerin toplum üzerinde yarattığı pozitif katkılarla insanlar için fark yarattı" sözleriyle özetledi.

"Sosyal Farkındalık" alanında Turkcell'e ödül getiren proje, bir sene önce hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle başlayan proje kapsamında ilk etapta 55 bin kadın girişimci Turkcell'in teknoloji ve iletişim gücüyle buluştu. Bu sayı 1 yılda 10 bin artarak 65 bine ulaşırken, Ekonomiye Kadın Gücü seferberliğinin hedefi ise 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak. Turkcell projeye 400 bin TL katkı vererek başladı. Sosyal borçlanma modeli aracılığıyla sağlanan destek yaklaşık 1 milyon TL'ye ulaştı.

Turkcell kısa süre önce projeden yararlanan kadınların el emeği ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanındaki alıcılarla buluşturan internet sitesi Turkcell El Emeği Pazar Yeri'ni kullanıma sundu. Ayrıca kadınların kişisel gelişimlerine, iş dünyasındaki vizyonlarına katkı sağlamak üzere 11 ili kapsayan eğitim programını da hayata geçirdi.

Turkcell'e ikinci ödül, geçtiğimiz yıl içerisinde Suriyeli mültecilerin konakladığı kampların iletişim altyapısını, gerekli yatırım ve çalışmaları hayata geçirerek kısa süre içinde tamamlaması nedeniyle "İnsani Faaliyetler" kategorisinde verildi.

Turkcell, Mobil Mükemmeliyet Ödülleri'nde bu yıl 4 dalda finale kalma başarısı gösterdi. Aldığı ödüllerin yanı sıra "İnsani Faaliyetler" (Humanitarian Award) kategorisinde Turkcell Grup şirketlerinden Kuzey Kıbrıs Turkcell'in "Engelsiz Yaşam Projesi" ile "Sporda En İyi  Eğlence Uygulaması" (Best Mobile Entertainment for Sports) kategorisinde de Akıllı Bilet ile finaldeydi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell, Mea Ödüllerinde 2 Kategoride Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement