Turkcell Teknoloji, Gönül Köprüsünün Temeline Yaratıcılığı Koydu - Son Dakika
Güncel

Turkcell Teknoloji, Gönül Köprüsünün Temeline Yaratıcılığı Koydu

Turkcell Teknoloji, Gönül Köprüsünün Temeline Yaratıcılığı Koydu

Turkcell Teknoloji Ve Eyüboğlu İşbirliği İle Düzenlenen "Gönül Köprüsü" Konulu Yaratıcılık Şenliği'ne katılan öğrenciler kısa sürede en yaratıcı projeyi üretmek için yarışacaklar.

30.05.2011 22:23  Güncelleme: 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin teknolojiye en çok yatırım yapan şirketi Turkcell'in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji ile eğitim sektörünün öncü kuruluşu Eyüboğlu birlikte organize ettikleri Yaratıcılık Şenliği, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alpan Manas'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte öğrenciler kısa sürede en yaratıcı projeyi üretmek için yarışacaklar. Yarışmanın jüri üyeleri arasında ise Gazeteci Serdar Turgut, Gazeteci Pınar Reyhan, Oyuncu Ebru Cündübeyoğlu, Geniş Aile dizisinin senaristlerinden Kamuran Suner gibi hem iş hem de sanat dünyasından renkli isimler yer aldı.

20 takımın yer aldığı ve her takıma Turkcell'den bir mühendisin mentorluk yaptığı yarışmada, öğrencilerden 30 dakika içinde içinde kendilerine verilen malzemeleri en iyi şekilde değerlendirerek bir "Gönül Köprüsü" tasarlamaları istendi. Tasarımlar daha sonra Turkcell Teknoloji'de sergilenecek.

Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı, şenlikte yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Yaratıcılığın gelişmesi için ortaya çıkmasına fırsat verilmesi gerekir. Kimin ne kadar yaratıcı olduğunu ancak ona bir şans tanıdığınızda anlayabilirsiniz. Biz Turkcell Teknoloji'de işte bunu yapıyoruz. İnsanların hangi bölümde ne iş yaptığına bakmaksızın kendi yaratıcılıklarını gösterme imkanı veriyoruz.

Bizim şirketimizde kim olursanız olun, 33 milyon Turkcell kullanıcısı için fikir geliştirme yetki ve imkanınız var. İşte bu sayede aldığımız patentler ve ürettiğimiz yazılımlarla Türkiye'de bir numarayız. Bu sayede Avrupa Birliği'nde içinde Airbus'dan Bosch'a, Philips'ten Nokia'ya kadar uzanan dünya çapındaki büyük şirketler ile ortak projeler geliştirmekteyiz."

Eyüboğlu Eğitim Kurumları ile işbirliğine değinen İncedayı:

"Türk insanının yaratıcılığına çok güveniyoruz. Bu nedenle Eyüboğlu ile birlikte geleceğin liderleri olan çocuklarınızın yaratıcılığını ortaya çıkarma ve herkese gösterme fırsatı vermek istiyoruz. Bu sayede çocuklarınız da önce 30 milyonları, ardından bütün ülkeyi etkileyecek gelişmeleri "düşünen" beyinler olacak." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turkcell Teknoloji, Gönül Köprüsünün Temeline Yaratıcılığı Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement