Türkeş'e Üçüncü Kez Başbakan Yardımcılığı Görevi Verildi - Son Dakika
Politika

Türkeş'e Üçüncü Kez Başbakan Yardımcılığı Görevi Verildi

Geçici Seçim Hükümeti'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden 3 milletvekilinden biri olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 3'üncü kez Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

24.05.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçici Seçim Hükümeti'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden 3 milletvekilinden biri olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 3'üncü kez Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

Türkeş, Türk siyasi tarihinin en önemli aktörlerinden, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş ile Muzaffer Şükriye Türkeş'in oğlu olarak 1954 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Ailenin büyük oğlu Türkeş'in Umay Günay, Ayzıt Türkeş, Sevenbilge Çağrı Türkeş, Selcen Hamriş, Ahmet Kutalmış Türkeş ile Ayyüce Türkeş Taş olmak üzere 6 kardeşi var.

Türkeş, asker olan babasının 22 Eylül 1960'da Milli Birlik Komitesinden çıkarılarak Hindistan'a büyükelçi müşaviri olarak görevlendirilmesiyle ilkokula Yeni Delhi'de başladı. 1963 yılında Türkiye'ye dönen Türkeş, eğitimine Ankara TED Kolejinde devam etti ve 1972 yılında liseden mezun oldu.

Üniversite eğitimine önce Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık bölümünde başlayan Türkeş, 2 yıl sonra okuldan ayrılarak 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümüne kaydoldu ve 1983 yılında buradan mezun oldu.

Mezuniyet sonrası, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu Gazetesi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Türkeş, Petkim ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptı.

Vatani görevini 1983 yılında kısa dönem er olarak yapan Türkeş, daha sonra medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konularıyla ilgili faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik ve ortaklık yaptı.

Politikaya MHP Genel Başkanlığı adaylığı ile girdi

İktisatçı ve iş adamı Türkeş, babası Alpaslan Türkeş'in vefatından sonra politikaya MHP genel başkanlığına adaylığını koyarak girdi ancak kongrede seçimi Devlet Bahçeli kazandı.

Siyasete, kurduğu "Aydınlık Türkiye Partisi" ile devam eden Türkeş, 2002 seçimlerinden sonra partisinin genel başkanlığından istifa etti.

Türkeş, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde MHP Ankara 1. bölgeden milletvekili seçildi ve bu dönemlerde TBMM Milli Savunma ve Dışişleri Komisyonu üyeliğinin yanı sıra Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye Delegasyonu üyeliği yaptı.

2011 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Dış İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Türkeş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi nezdinde "Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu" üyeliği, "Göç, Mülteciler ve Yerlerinden Edilmiş Kişiler Komisyonu" 1. Başkan Yardımcılığı ile "Suçlular ve Terörle Mücadele Alt Komisyonu" Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hakimlerinin tespit edildiği komisyonda da yedek üye olarak faaliyet yürüttü.

Bakanlık teklifini kabul eden üç vekilden biriydi

25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde MHP'den tekrar Ankara Milletvekili seçilen Türkeş'e, seçimlerden yüz gün sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Geçici Seçim Hükümeti üyeliği teklif edildi.

Davutoğlu'nun, Meclis'teki muhalefet partilerinden Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul eden üç milletvekilinden biri olan Türkeş, 28 Ağustos 2015 tarihinde açıklanan Geçici Seçim Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

Türkeş, pazar günü yapılan AK Parti 2. Genel Kurulu'nda genel başkan seçilen ve sonrasında Başbakanlık görevini devralan Binali Yıldırım'ın kabinesinde Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Türkeş böylece üçüncü kez Başbakan Yardımcısı oldu.

Türkeş'in Muzaffer, Osman ve Oğuz adında biri kız üç çocuğu var.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkeş'e Üçüncü Kez Başbakan Yardımcılığı Görevi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu
    23:03 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Büyükçekmece'de düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularına değindi. Yerlikaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, huzurun yerelden başladığını belirtti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.


Advertisement