Turkish Brass Filarmoni CRR Konser Salonu'nda - Son Dakika
Güncel

Turkish Brass Filarmoni CRR Konser Salonu'nda

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, binlerce yıllık Türk tören müziği kültür geleneğini icra eden ve bu alanda Türkiye'de ve dünyada en gelişmiş topluluklardan biri kabul edilen Turkish Brass Filarmoni'yi konuk ederek İstanbullu sanatseverlere klasik müzik ziyafeti sunacak.

27.01.2017 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), İstanbullu sanatseverleri buluşturacak özel programlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Turkish Brass Filarmoni, 29 Ocak Pazar günü İBB CRR sahnesinde olacak.

Türkiye Filarmoni Derneği'nin desteği ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni, Bilkent Senfoni, Borusan Filarmoni, Ankara ve İstanbul Devlet Operaları ve Konservatuvar orkestralarında çalışan, ülkemizi yurt içinde ve dışında üstün başarı ile temsil eden konservatuvar mezunu değerli sanatçıların birlikteliği ile 2015 yılında kurulan Turkish Brass Filarmoni'nin orkestra sanat yönetmenliği ve şefliğini Erden Bilgen üstleniyor.

Çağlar boyu bestelenen tanınmış eserlerin yanında dünya müzik tarihinde iz bırakmış olan birçok beste ve film müziğinin de yer aldığı orkestranın bu konser programında; Bilgen'in düzenlemesiyle "Mehteran", "Geleneksel Süit İstanbul", W.A. Mozart'ın "Türk Marşı", Kevser Hanım'ın "Nihavent Longa", D. Shostakovich Vals'ın "Jazz Suite", Jean-Baptiste Lully'ın "Türk- Osmanlı Tören Müziği", Dede Efendi'nin "Yine Bir Gülnihal", A. Piazzolla'nın "Liebertango" eserlerinin yanı sıra John Williams'ın "Olympic Medley", Gershwin'in "Blue Rhapsody (Mavi Rapsodi)" ve Zequinha de Abreu'nun "Tico - Tico 'Latin'"adlı parçalar seslendirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turkish Brass Filarmoni CRR Konser Salonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement