Türkiye 11 Madalya Kazandı. - Son Dakika
Spor

Türkiye 11 Madalya Kazandı.

20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nda, Türkiye 11 madalya kazandı.

17.03.2013 23:20  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nda, Türkiye 11 madalya kazandı.

Mustafa Kemal Atatürk ve eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın yakın koruması olarak da görev yapan Nazım Canca anısına düzenlenen Ümitler Avrupa Kupası, bugünkü müsabakalarla tamamlandı. 18 ülkeden 426 sporcunun katıldığı turnuvada Türk Milli Takımı adına 130 sporcu yer aldı.

Şampiyonada, Türkiye Judo Milli Takımı kızlarda İlayda Seyis, erkeklerde Oğuzhan Çevik ile 2 altın madalya kazandı. Judo Milli Takımı 2 altın, 3 gümüş ve 6 bronz olmak üzere 11 madalya aldı.

Turnuvada Rusya 9 altın, 5 gümüş ve 12 bronz, Azerbaycan 2 altın, 1 gümüş, Gürcistan 1 altın, 1 gümüş, Kazakistan 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz, Brezilya 1 altın, Belarus 1 gümüş, 1 bronz, Arjantin 1 gümüş, Bulgaristan 1 gümüş, Ermenistan 2 bronz, Özbekistan 2 bronz ve İtalya 1 bronz madalya kazandı.

Judo Milli Takım Antrenörü Namık Ekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sisteme göre daha iyi hazırlanması için sporcuları kamplara alıp eksiklerini tamamlayıcı egzersizler yaptırdıklarını söyledi.

Judoda bu yıl büyük sıçramalar yapılacağına inandığını ifade eden Ekin, "Bu turnuva 2020 Olimpiyatları'na hazırlanma açısından sporculara büyük fayda sağladı. Federasyon, başarılı genç sporcuları değişik yerlere göndererek tecrübe kazanmalarını sağlayacak ama sporcularımızın performansı şu an için iyi demek pek doğru olmaz. Sporcularımız dayanıklılık ve yerde kalma tekniklerini geliştirdikten sonra daha başarılı olacaklardır" dedi.

Muhabir: Yunus İçen/ Hüseyin Kanber/ Buğra Ersavaş

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye 11 Madalya Kazandı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement