Türkiye 23 Yaş Altı Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Türkiye 23 Yaş Altı Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası

Erzurum'da düzenlenen Türkiye 23 Yaş Altı Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, final müsabakalarıyla sona erdi.

11.03.2018 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da düzenlenen Türkiye 23 Yaş Altı Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, final müsabakalarıyla sona erdi.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Salonu'nda, Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 9 Mart'ta başlayan şampiyonaya 47 kulüpten 430 sporcu katıldı.

Kıyasıya mücadelelere sahne olan şampiyona sonunda 57 kiloda Bekir Şahin, 61 kiloda Ertuğrul Kahveci, 66 kiloda Utku Doğan, 70 kiloda Enes Uslu, 74 kiloda Muhammed Akdeniz, 79 kiloda Lütfü Küçükyıldırım, 86 kiloda Arif Özen, 92 kiloda Semih Yazıcı, 97 kiloda Feyzullah Aktürk ve 125 kiloda Hüseyin Civelek birinci oldu.

Kulüpler bazında ise birinciliği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, ikinciliği Ankara TEDAŞ Spor, üçüncülüğü ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor elde etti.

Müsabakalar sonunda düzenlenen törende, dereceye giren sporculara madalyaları ile kupaları verildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşte yaş gruplarının çok önemli olduğunu söyledi.

Düzenledikleri bu müsabakalarda en iyi sporcuları seçtiklerini belirten Yılmaz, "Daha sonra milli takımda yapılan hazırlıkların ardından haziranda İstanbul'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na katılacaklar." dedi.

Yılmaz, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın bu yıl Türkiye'de düzenleneceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli başarılar elde ettik. Bizim güreşte çıtamız yüksek. Olimpiyatlarda 8 madalyadan 5'ini biz aldık. Güreş Federasyonu yönetimiyle beraber basamağı en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Türk güreşi her zaman zirveye adaydır, bunu daha yükseklere çıkarmak için çalışıyoruz."

Ödül törenine, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye Güreş Federasyonu asbaşkanları Mehmet Ayhan ve Ünsal Kıraç, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç, vatandaşlar ve sporcu yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye 23 Yaş Altı Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement