Türkiye-Ab Arasındaki Gerilim Aşılacak" - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Ab Arasındaki Gerilim Aşılacak"

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Vekili Selim Yenel, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerde gerilim olduğunu ancak bunun aşılacağını düşündüğünü söyledi.

04.04.2017 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Vekili Selim Yenel, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerde gerilim olduğunu ancak bunun aşılacağını düşündüğünü söyledi.

AB ve Türkiye tarafından finanse edilen "IPA Semineri: Kazanımlar ve Fırsatlar" konulu toplantı Rixos Grand Ankara Otel'de düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan Yenel, sözlerine "Türkiye-AB ilişkileri sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Ben moral vermeye geldim." diyerek başladı.

Türkiye ile AB'nin inişli çıkışlı serüveninin geleceğinin tekrar parlak olacağına inancını dile getiren Yenel, uzun zamandır Türkiye-AB ilişkileri alanında çalıştığını belirtti.

Türkiye'nin AB'ye üyelik başvurusu, gümrük birliği ve müzakere sürecinin tarihi boyutu hakkında bilgi veren Yenel, AB'nin göç kriziyle birlikte Türkiye'ye olan ihtiyacının ortaya çıkması sonrasında tekrar yakınlaşma olduğunu anlattı. Yenel, şöyle devam etti:

"2015-2016 döneminde müthiş bir yakınlaşma oldu. 3 aylık, 4 aylık bir süreç içerisinde 4 tane zirve yaptık ve bir bakıma Türkiye-AB ilişkileri tekrar rayına oturdu zannettik. Ama arkasından 15 Temmuz geldi, ona ilişkin tepkilerimize karşın onlar başka tepkiler verdiler. Şimdi yine ilişkilerimizde bir gerilim var. Ama bu da aşılacak."

Yenel, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bu yıl içinde bir zirve planlandığını, zirvede vize muafiyeti, gümrük birliğinin yenilenmesi ve terörle mücadele gibi konuların ele alınacağını hatırlattı.

IPA'nın "katılım öncesi yardım aracı" olduğunu vurgulayan Yenel, "Katılım kelimesini hafife almamak lazım. Bizim katılım sürecimiz devam ediyor ve devam edecektir. Diyeceksiniz ki 'İngiltere çıkıyor, durum değişti', AB'ye girelim ya da girmeyelim. Olabilir, bunları tartışabiliriz tabii ama Türkiye bu süreçten hiçbir zaman zarar görmedi." açıklamasında bulundu.

Yenel, Türkiye-AB ilişkilerinde iki tarafın da kazandığını belirtti.

Programa Yenel'in yanı sıra AB Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanlığı Başkanı Beyza Turan, AB Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti, Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Selim Uslu katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Ab Arasındaki Gerilim Aşılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement