Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve toplantısı için Türkiye'de bulunan Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Çankaya Köşkü'ne geldi.

12.12.2012 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye-Afganistan- Pakistan Üçlü Zirve toplantısı için Türkiye'de bulunan Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Çankaya Köşkü'ne geldi. Gül, Zerdari ve Karzai'yi Köşk'e gelişlerinde Büyük Şeref Kapısı'nda karşıladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmeler için Çankaya Köşkü'ne gelişinin ardından ilk olarak Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari Cumhurbaşkanlığı'na geldi. Gül ile Zerdari, el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. Zerdari'ye, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'yi de Büyük Şeref Kapısı'nda karşıladı. İkili, basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi.

Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın, Karzai ve Zerdari ile ayrı ayrı gerçekleştirecekleri ikili görüşmelerin ardından dörtlü görüşmeye geçilecek.

Aile fotoğrafının ardından Cumhurbaşkanı Gül, Zerdari ve Karzai onuruna öğle yemeği verecek.

Gül, Zerdari ve Karzai'nin üçlü zirve toplantısının ardından zirvenin genel oturumu yapılacak ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Muhabir: Eda Ünlü Özen

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement