Türkiye-Arjantin İş Forumu - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Arjantin İş Forumu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Arjantin ile Türkiye arasındaki ikili ticareti gerçek potansiyeline ulaştırmayı arzuladıklarını kaydetti.

24.04.2018 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Arjantin ile Türkiye arasındaki ikili ticareti gerçek potansiyeline ulaştırmayı arzuladıklarını kaydetti.

Kocasert, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığının koordinasyonu ve TİM organizasyonunda Arjantin Ticaret Heyeti'nin ülkenin başkenti Buenos Aires'te görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Heyete başkanlık eden Kocasert, Türkiye-Arjantin İş Forumu ve ikili iş görüşmelerine Arjantinli iş insanlarının yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayarak, şunları belirtti:

"Arjantin Ticaret Heyeti'ne, kuru meyve, inşaat, otomotiv yan sanayi, makine ve aksamları, elektrik-elektronik, motorlu taşıtlar, iklimlendirme, plastik, demir-çelik, tütün mamulleri ve elektrikli ev aletleri sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar katıldı. Türkiye-Arjantin İş Forumu'nda, Arjantin Ticaret Odası (CAC) ve Arjantin İthalatçılar Birliği (CIRA) partner kuruluşlarımız oldu. Buenos Aires Sheraton Hotel'de gerçekleştirilen forum, Arjantin İthalatçılar Birliği Başkanı Ruben Garcia'nın açılış konuşmasıyla başladı. Garcia, son yıllarda büyük ekonomik atılım gerçekleştiren Türkiye ve Arjantin'in dış ticarette de ilişkilerini artırdığına vurgu yaparak, ülkelerinde Türk iş insanlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti."

Öncelikli hedefin iki ülke arasındaki ikili ticareti artırmak olduğunu vurgulayan Kocasert, "Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce ülkeye olan temaslarında da ifade ettiği üzere Arjantin ile Türkiye arasındaki ikili ticareti gerçek potansiyeline ulaştırmayı arzuluyoruz. Güney Amerika'nın en büyük ekonomilerinden olan Arjantin'de yapılacak iş görüşmelerinde, Arjantin'in en büyük şirketleri ile Türk şirketler arasında önemli iş bağlantıları kurulacağına inanıyorum. Bununla birlikte, bazı ürünlerdeki yüksek gümrük vergileri, tarife dışı engeller ve bürokratik düzenlemeler, ne yazık ki ikili ticaretin gelişiminde bizim açımızdan engel yaratıyor."

Arjantin pazarının barındırdığı potansiyel itibarıyla Türk iş insanlarına önemli fırsatlar yarattığını dile getiren Kocasert, "Türkiye-Arjantin İş Forumu'nun ardından başlayan ikili iş görüşmelerinde 12 firmadan 13 iş insanı ile 45 Arjantinli firma arasında 100'e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi." dedi.

Kocasert, Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas ile Arjantin Ticaret Odası'na (CAC) gerçekleştirdikleri ziyarette CAC Başkanı Dr. Jorge Luis Di Fiori ile görüştüklerini, TİM ve CAC arasındaki ilişkilerin artırılması amacıyla mutabakat zaptı imzaladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Arjantin İş Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement