Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açılışının birinci yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açılışının birinci yıl dönümü

Türkiye'nin sağladığı mali destekle inşa edilen ve geçen yıl hizmete başlayan Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesinin açılışının birinci yıl dönümü vesilesiyle tören düzenlendi.

31.05.2022 16:11  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin sağladığı mali destekle inşa edilen ve geçen yıl hizmete başlayan Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesinin açılışının birinci yıl dönümü vesilesiyle tören düzenlendi.

Törene, Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Ogerta Manastirliu, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk'tan üst düzey yetkililer, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle hastane personeli katıldı.

Bakan Manastirliu, burada yaptığı konuşmada, hastanenin açılışının birinci yıl dönümünün iki ülke arasındaki güçlü dostluğun kanıtı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu, aslında ilişkilerimizin yeni zirvesini ve sadece hastane altyapısı açısından değil, bilgi ve teknoloji transferi açısından da yeni bir zirveyi işaret edecek bir hastane. (Arnavutluk Başbakanı Edi Rama) Başbakan Rama'nın yeni modern sağlık merkezi inşa edilmesi talebine dayanarak, Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan ve Türk hükümetinin cömertliği sayesinde inşa edilen bir hastane. Rekor sürede inşa edildiği doğrudur. Güney bölgesinde 500 binin üzerinde vatandaşa hizmet edecek bir mükemmeliyet merkezinin oluşturulmasından gurur duyuyoruz."

Manastirliu, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesinde 17 bölümde 73 binin üzerinde kişiye hizmet verildiğini ifade etti.

Hastane, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ebedi dostluğun ve iş birliğinin somut örneği

Büyükelçi Yörük de hastanenin rekor sayılacak bir sürede, 68 günde inşa edildiğini ve içinin tamamıyla en yeni ekipmanla donatıldığını dile getirdi.

Hastanenin faaliyete başladığı tarihten bugüne bölge halkına çok önemli hizmetlerde bulunduğuna dikkati çeken Yörük, "Arnavutluk-Türkiye Fier Dostluk Hastanesi aslında Türkiye ile Arnavutluk arasında var olan ebedi dostluğun ve iş birliğinin son derece somut bir başarı öyküsü." dedi.

Türkiye'nin sağlık alanındaki bilgi ve tecrübesini paylaştığını vurgulayan Yörük, bir sonraki aşamanın Türkiye'deki başarılı sağlık sistemiyle Arnavutluk'taki sağlık sistemi arasında uyum yaratmak olduğunu kaydetti.

Dostluk hastanesinin hayata geçmesinde önemli bir liderlik diplomasisi sergileyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya teşekkür eden Yörük, "Şundan da emin olarak ifade etmek istiyorum ki yüz yıllara dayanan ebedi dostluğumuz ve iş birliğimiz gelecek yıllarda da devam ettiği sürece bu hastane de bu dostluğun ve bu iş birliğinin bir sembolü olarak burada hem Fier halkına ve bütün güney bölgesine hizmetlerini vermeye ve şifa dağıtmaya devam edecek." diye konuştu.

Hastane Müdürü Rudina Degjoni ve Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bindal da hastanedeki hizmetler ile yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi 21 Nisan 2021'de Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Manastirliu ve Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla törenle açılmıştı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan da video konferans yöntemiyle katılmıştı.

Aynı yıl mayısta faaliyete başlayan ve 3 yıl daha iki ülke ekipleri tarafından yönetilecek hastanenin 44 Türk personeli dahil 268 çalışanı bulunuyor.

Hastane acil tıp, kardiyoloji, nöroloji, genel cerrahi, kalp damar cerrahisi, göğüs cerrahisi, üroloji, kulak burun boğaz, beyin cerrahisi ortopedi, göğüs hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, iç hastalıkları, nöroloji, gastroenteroloji, anestezi, radyoloji branşlarında hizmet veriyor.

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açılışının birinci yıl dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açılışının birinci yıl dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu
    11:41 Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu

    Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca köyünde yaşayan 80 yaşındaki alzaymır hastası Hüseyin Tilki, dün gece evinden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Tilki'nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı
    11:40 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda 1-15 Nisan tarihleri arasında 41 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyonlarda bin 655 gram metamfetamin, 204 gram kokain, 16 adet sentetik hap, muhtelif miktarda kubar esrar, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 7'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Diğer 30 şüphelinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor
    11:39 Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor

    Sinop'a gelen Bosna Hersekli veteriner Martina Pesa, gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyor. Pesa, burada bir senedir sayısız sokak hayvanının tedavilerini yapmış ve kısırlaştırma ameliyatlarına girmiştir.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı
    11:39 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bayram dönüşü sahada ve belediye hizmet binasında görevli personelle bayramlaştı. Başkan Yalçın, emekleri için personele teşekkür ederken, 'Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.' dedi.

  • Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı
    11:37 Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı

    Manisa'nın Soma ilçesinde çalıştığı maden ocağında tambura sıkışarak hayatını kaybeden Halit Gürpınar, Gediz ilçesinde gözyaşları ile toprağa verildi. Cenaze namazına Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, Gürpınar'ın mesai arkadaşları ile köylüler ve ailesi katıldı.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı
    11:37 Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, belediyenin nikah salonunda nikahları kıyılan çifte sürpriz yaparak, nikahlarını kıydı. Başkan Palancıoğlu, çiftleri ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu.


Advertisement