Türkiye-Avusturya İşgücü Anlaşması'nın 50'nci Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Avusturya İşgücü Anlaşması'nın 50'nci Yıl Dönümü

Türkiye-Avusturya İşgücü Anlaşması\'nın 50\'nci Yıl Dönümü

Viyana'da, Türkiye Avusturya İşgücü Anlaşması'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle "50 yıl, 50 fotoğraf" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

16.05.2014 00:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Türkiye-Avusturya İşgücü Anlaşması'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı.

"50 Yıl 50 Fotoğraf" temalı sergiye, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Viyana Başkonsolosu Tayyar Kağan Atay, Avusturya Yeşiller Partisi milletvekilleri Alev Korun ve Berivan Aslan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Büyükelçi Göğüş, burada yaptığı konuşmada, Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle büyük bir acı ve üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine ve akrabalarına ise başsağlığı dileyen Göğüş, madende mahsur kalan işçilerin en kısa zamanda dışarıya çıkarılmasını temenni ettiğini belirtti.

Göğüş, Türkiye ile Avusturya arasında tarihten gelen çok yönlü ilişkiler bulunduğunu, bu ilişkilerin 1964'ten itibaren işçi göçüyle yeni bir boyut kazandığını kaydetti.

Türk işçilerin, başlangıçta biraz para biriktirip kısa süre sonra anavatana dönme amacıyla yola çıktıklarını ancak sürecin istenenden farklı yönde seyrettiğini ifade eden Göğüş, 50 yıl önce misafir işçi olarak gelen Türk işçilerin Avusturya ekonomisine önemli katkılar sağladığını ve zaman içerisinde eşlerini ve çocuklarını da getirerek buraya yerleştiklerini vurguladı.

Göğüş, Avusturya'da yaklaşık 300 bin Türk yaşadığını aktararak, "Türk toplumu, iki ülke arasında sağlam bir köprü oluşturmaktadır. Burada yaşan Türklerin Avusturya'nın sosyal ve kültürel yaşamına kattığı zenginlik ve artı değer bugün Avusturya toplumu tarafından daha iyi algılanmaktadır" dedi.

Muhasebe yapıldığında sorunların bulunduğunu gördüklerini ve bu sorunların çözülmesi için var gücüyle çalışacaklarını belirten Göğüş, "Kuşkusuz bir arada yaşamanın kendine özgü sorunları vardır. Esas olan bu sorunları karşılıklı anlayış, hoşgörü ve işbirliği içinde çözüm iradesini samimi ve kararlı bir şekilde ortaya koyabilmektir" diye konuştu.

Viyana 8'inci bölgede yer alan Don Juan Archiv'de açılan sergi, 22 Mayıs'a kadar açık kalacak. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Avusturya İşgücü Anlaşması'nın 50'nci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement