Türkiye-Azerbaycan İlişkileri" Sempozyumu - Son Dakika
Politika

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri" Sempozyumu

Türkiye-Azerbaycan İlişkileri" Sempozyumu

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganira Paşayeva, "Bir millet iki devlet dediğimiz düşünce hayatımızın her alanında, her aşamasında olacak.

24.05.2017 23:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganira Paşayeva, "Bir millet iki devlet dediğimiz düşünce hayatımızın her alanında, her aşamasında olacak. Bizim Türkiye ve Azerbaycan'da böyle bir nesil yetiştirmemiz gerekir." dedi.

Paşayeva, Pursaklar Belediye Başkanlığı ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından bir otelde düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan İlişkileri: Kardeşlik ve Stratejik Ortaklık" sempozyumunda, Türkiye ve Azerbaycan'da birbirini koruyup kollayacak, her alanda birbirlerini desteleyecek yeni bir nesil yetirilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni neslin "bir millet iki devlet" anlayışını hayatının her alanında hakim kılması gerektiğini ifade eden Paşayeva, "Bir millet iki devlet dediğimiz düşünce hayatımızın her alanında, her aşamasında olacak. Bizim Türkiye ve Azerbaycan'da böyle bir nesil yetiştirmemiz gerekir. Bu neslin adına 'altın nesil' diyebiliriz. Türkiye'de doğmuş, onun için fark etmeyecek. Ne konuda olursa olsun her zaman Azerbaycan onun çalışmasında, işinde olacaktır. Azerbaycan'da doğmuş ise de fark etmez. Türkiye onun her yönünde olmalıdır." diye konuştu.

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov ise "bir millet iki devlet" düsturu doğrultusunda yürütülen ilişkilerin, güçlenmiş ve stratejik müttefiklik düzeyine eriştiğini bildirdi.

Bu sağlam temeller özerine inşa edilmiş ikili ilişkilerin daha da gelişmesini sağlayan hukuki zeminin güçlendirmesi yönünde 200'den fazla antlaşma imzalandığını anlatan Baghirov, iki ülke arasındaki üst düzey resmi ziyaretlerin, her sene katlanarak arttığını bildirdi.

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ da Türkler bir ve beraber olduğunda dünyanın huzur, kardeşlik ve dostluk bulacağını ifade etti.

Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren hep takip edildiğini vurgulayan Özdağ, "Orta Asya'da Çinlilerin takibine uğradı. Daha sonra Ruslar ve başka milletlerin takibine uğradı. Anadolu coğrafyasında ise Batı'nın takibine uğradı. Ne yaparlarsa yapsınlar yürüyüşümüzü engelleyemeyecekler. Azerbaycan ve Türkiye halkının yükselen bayrakları bir daha inmeyecek ve yükselmeye devem edecektir." ifadelerini kullandı.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de Türkiye ve Azerbaycan'ın işbirliğinin hem bölge hem de dünya dengeleri acısından çok önemli olduğunu, uluslararası ilişkiler ve yerel yönetimlerde bu iş birliğinin artırılması gerektiğini aktardı.

Konuşmalardan sonra Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, konuşmacılara plaket taktım etti.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, organizasyonun düzenlenmesine katkı veren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e teşekkür etti.

Sempozyuma, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Akademik Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hayati Aktaş, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Prof. Elman Nesirov, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye-Azerbaycan İlişkileri' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement