Türkiye boğa güreşleri şampiyonası Kafkasör yaylasında tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye boğa güreşleri şampiyonası Kafkasör yaylasında tamamlandı

Türkiye boğa güreşleri şampiyonası Kafkasör yaylasında tamamlandı

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege bölgelerindeki illerden getirilen 56 boğanın mücadele ettiği 3'nci Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda, Muğla'dan güreşlere katılan Ayberk Arıcı'ya ait, 'Kırıcı' isimli boğa Türkiye Şampiyonu oldu.

25.08.2019 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege bölgelerindeki illerden getirilen 56 boğanın mücadele ettiği 3'nci Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda, Muğla'dan güreşlere katılan Ayberk Arıcı'ya ait, 'Kırıcı' isimli boğa Türkiye Şampiyonu oldu. Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda 200 yıldır yaşatılan boğa güreşleri geleneği 3 yıldır Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası'na dönüştürüldü. Artvin Boğacılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen güreşlere Artvin, Rize, Muğla, Aydın, Erzurum, Antalya, İstanbul, Bursa illerinden getirilen 700 ile 950 kilogram ağırlığındaki 56 şampiyon boğanın katıldı. 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası ev sahipliği yaptığı güreşler 11 kategoride gerçekleşti. 15'i hakem, 65 kişinin görev aldığı şampiyonayı, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ak Parti Milletvekili Erkan Balta, Artvin Belediye Başkan vekili Cüneyt Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, ile yaklaşık 20 bin kişi izledi. Tribünde yer bulamayan bazı vatandaşlar güreşleri çadırlarından izledi.

ÖNCE ZEYBEK, SONRA HORON Boğa güreşlerinin yapıldığı arenada Ege Bölgesi illerinden boğaları ile gelen vatandaşlar davul ve zurna eşliğinde zeybek oynadı. Ardından Karadenizliler aynı alanda tulum ve akordeon eşliğinde horon oynadı. Tribünlerde bulunan vatandaşlar da horona eşlik etti, alkışla tempo tuttu.

BOYNUZ VE DOPİNG KONTROLÜ Kafkasör Yaylası'nda 12 gündür güreşler için kampa giren boğa ve sahipleri, sıkı bir hazırlık dönemi geçirdi. Sabah yürüyüş ve koşu yaptırılan boğalar pekmez, üzüm kurusu, arpa, yumurta, mısır gibi özel besinlerle beslendi. Boğalar arenaya çıkmadan önce de boynuz ve doping kontrolünden geçirildi. Sivri boynuzları törpülenen boğalar doping kontrolünde ise idrar testine tabi tutuldu.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ EGE'YE GİTTİ Kıyasıya güreşen boğaların mücadelesi büyük heyecanla izlendi. Güreşler sırasında bazı boğalar izleyicilerin arasına dalınca, tehlikeli anlar yaşandı. Sahibinin elinden kaçan bir boğa da paniğe neden oldu. Güreş sırasında devrilen boğaları ayırmak için hakemler ayırdı. Belediye Başkanlığı kupasında güreşlere Aydın'dan katılan Mehmet Bayır'a 'Ertuğrul' isimli boğa, güreşlere Artvin'den katılan Alper Köse'ye ait, 'Alper' isimli boğayı yenerek birinci oldu. Türkiye birincisini belirleyen kategoride ise Muğla'dan güreşlere katılan Ayberk Arıcı'ya ait, 'Kırıcı' isimli boğa, rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Kafkasör Boğa Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Muğla ve Aydın'dan getirilen, 'Yıldırım', 'Demir Yankow', 'Jetfadıl', 'Yeryaran', 'Paşa' isimli boğalar kategorilerinde güreşti. 6 boğada mücadeleyi kaybederken 'Ertuğrul' ve 'Kırcı' isimli boğa kategorisinde birincilik elde etti.

(Adem Güngör - Temel Okur/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye boğa güreşleri şampiyonası Kafkasör yaylasında tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti
    14:29 Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti

    Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'ı beraberindeki heyet kabul etti. Görüşmede Türkiye ve ABD ikili ilişkilerinin yanı sıra diğer uluslararası gelişmeler ele alındığı belirtildi. - ANKARA

  • Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı
    14:29 Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı

    Burdur'da eski ortağı ve akrabasının iş yerini sopayla basan bir kişi camı çerçeveyi aşağıya indirip marketin içini talan etti. Polis ekipleri tarafından yakalanan şahıs iş yeri sahibi şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı. Olay dün akşam saatlerinde Burdur merkez Yeni Mahalle Seymen Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayide meydana geldi.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam
    14:27 Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında kriz olduğu iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı. Bakan Şimşek, "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.


Advertisement