Türkiye de 143 Bin Kişiye 1 Milletvekili Düşüyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye de 143 Bin Kişiye 1 Milletvekili Düşüyor

Türkiye de 143 Bin Kişiye 1 Milletvekili Düşüyor

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Selçuklu Gençlik Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.

07.04.2017 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Selçuklu Gençlik Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı. Selçuklu Gençlik Merkezine gelen vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na, sorular sordular.

Dünyanın ilk 16 devleti içerisindeyiz

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sisteminin doğru şekilde okunup anlaşılması gerektiğini belirterek, "Dünyanın en gelişmiş 45 ülkesinde seçme ve seçilme yaşı 18 yaş üstüdür. Biz onlardan geride değiliz. Ama o dünyanın en gelişimiz 45 ülkesinde olan bizde olunca yadırganıyor. Hem meclisin tamamı 18-20 yaşında olanlarla dolacak diye bir durum yok. Meclise ancak kendini geliştirmiş, belirli aşamaları geçmiş kişiler girebilir. Milletvekili sayısının artmasındaki neden ise Dünyada 46 bin kişiye 1 Milletvekili, Avrupa da 53 bin kişiye 1 Milletvekili, Türkiye de 143 bin kişiye 1 milletvekili düşüyor. Dünya standartlarına göre Türkiye'deki Milletvekili sayısı çok az. Artsa dahi 131 bin kişiye 1 Milletvekili düşmüş olacak. Bu nedene bu standartların yükselmesi gerekiyor. Ayrıca yeni sistem Cumhurbaşkanına da yargılama yolunu açıyor. Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanını yargılayamıyorsunuz. Bu nedenle halkı basite alarak atılan iftiralara kulak vermeyin" dedi.

İnsanlara faydalı olmalıyız

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte bir istikrar kazanacağına dikkati çekerek, "Bu kadar çalışmamızın tek sebebi önce Allah'ın sonra sizlerin rızasını kazanmak. Bundan daha güzel bir zenginlikte yok. Bu nedenle ömrümüzü dolu dolu insanlara faydalı olacak şekilde geçirmeliyiz. Sadece kendi nefsini düşünmek bencilik olur. 15 Temmuzu hatırlayın. Allah göstermesin darbe gerçekleşseydi ve sınırlarımızdan içeriye DEAŞ, PKK, PYD gibi örgütler ülkemize girseydi, halimiz nice olurdu. Öyle bir durumda ne mal, mülk, ne de namus kalırdı. Bu nedenle birliğimizi beraberliğimiz korumamız gerekiyor. Ülkemiz ve evlatlarımız için çalışmamız gerekiyor. Bu referandum bazılarına çok basit geliyor olabilir. Ama bunun altında çok anlam var. Batılı ülkeler bizleri sevmiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Avrupalı bir siyasetçi çıktı ve dedi ki 'Biz sizi Avrupa Birliğine almayacağız' sebep olarak ise 'Siz Müslümansınız' dedi. Onlar bizim inancımıza düşman. Bu geçmiş tarihten buyana hep böyle olmuştur. Bu nedenle batılıların söylemlerini dikkate almamamız gerekiyor" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye de 143 Bin Kişiye 1 Milletvekili Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement