Türkiye'de 2022 böyle geçti: Ağustos - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de 2022 böyle geçti: Ağustos

Türkiye\'de 2022 böyle geçti: Ağustos

Türkiye'de 2022'nin Ağustos ayına, 2022 KPSS Lisans oturumlarıyla ilgili iddialar, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yapılamayan tahıl sevkiyatının Türkiye'nin ara buluculuğuyla yeniden başlamasına ilişkin gelişmeler ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi damgasını vurdu.

22.12.2022 11:02  Güncelleme: 22:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 2022'nin Ağustos ayına, 2022 KPSS Lisans oturumlarıyla ilgili iddialar, Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle yapılamayan tahıl sevkiyatının Türkiye'nin ara buluculuğuyla yeniden başlamasına ilişkin gelişmeler ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi damgasını vurdu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ağustos ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıklarını açıkladı. Erdoğan, "Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız." dedi.

Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM arasında imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki ilk gemi, Lübnan'ın Tripoli Limanı'na gitmek üzere Ukrayna'nın Odesa Limanı'ndan hareket etti.

28 Şubat davasında cezası kesinleşen ve İzmir'de cezaevinde bulunan eski orgeneral Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

2 AĞUSTOS

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü yapılan 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı'ndaki bazı soruların, bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiaları kamuoyuna yansıdı. ÖSYM, iddianın asılsız olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-KPSS lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddiaların incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) inceleme talimatı verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 5 maymun çiçeği virüsü hastasının tespit edildiğini ve bu hastalardan 4'ünün iyileştiğini, bir hastanın ise izolasyonda olduğunu açıkladı.

3 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 2022-KPSS'ye yönelik iddialara ilişkin ardından ÖSYM binasında incelemelere başladı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da iddialar üzerine inceleme başlattıklarını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DDK'nin suç duyurusu üzerine 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili sahtecilik, kamu aleyhine dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma açtı. Bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iddialara konu özel eğitim kurumuna ait yayınevinin Kızılay ve Ostim'deki adreslerinde arama yaptı, bazı dijital materyal ile soru kitapçıklarına el konuldu.

Tahıl ürünlerinin Ukrayna limanlarından emniyetli sevki için Milli Savunma Üniversitesi yerleşkesinde oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde görevli Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM temsilcileri, Lübnan'a gitmek üzere Ukrayna'dan hareket eden ve İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişine demirleyen gemide incelemelerde bulundu. Yaklaşık 1,5 saat süren denetimin ardından mısır yüklü Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisi Lübnan'a gitmek üzere İstanbul Boğazı'ndan hareket etti.

Ankara'nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde Alevi STK'leri ile bir cemevine yönelik eylemlerle ilgili gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden A.O.K. tutuklandı.

4 AĞUSTOS

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak oturumların da ertelendiğini açıkladı. Arsoy, "Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için "KPSS sonucu geçerlilik süresi"nin, bir sonraki KPSS ile son 2 yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacağını, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacağını bildirdi.

İstanbul'da Balıklı Rum Hastanesinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Bakımevi ve yatan hasta bölümlerindeki 104 kişi hastaneden tahliye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıklı Rum Hastanesinde çıkan yangın nedeniyle Başhekim Stati Leana ile telefonda görüştü, geçmiş olsun dileklerini iletti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cemevi saldırısıyla KPSS skandalının çok yönlü araştırılmasının yanında, Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesinde çıkan yangının kundaklama olup olmadığı mutlak surette açıklığa kavuşturulmalıdır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in görev süresi, yaş haddi nedeniyle bir yıl uzatıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu Deniz Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ise Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan Cemevi'ne ziyarette bulundu. Cemevi Başkanı Kazım Erbektaş ile görüşen Erbaş, cemevi dedesi ve üyelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

5 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak günübirlik çalışma ziyareti için Rusya'nın Soçi kentine gitti. Yaklaşık 4 saat süren görüşme sonrası yapılan ortak açıklamaya göre liderler, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı mücadelede dayanışma ve eş güdüm içinde hareket etme kararlılıkları ile Ukrayna'dan tahıl ve gıdanın taşınmasına yönelik İstanbul Mutabakatı'na varılmasında iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin rol oynadığını teyit etti.

Milli Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından toplam 58 bin ton mısır taşıyan 3 geminin daha Türkiye, İngiltere ve İrlanda'ya gitmek üzere hareket ettiğini açıkladı.

6 AĞUSTOS

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile görüştü. Görüşmede, tahıl sevkiyatı konusunda sağlanan ivmenin devam ettirilmesi ve Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalardan duyulan memnuniyet ifade edildi.

Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirlenemeyen kişilerce darp edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sarıtaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Olaya ilişkin 9 şüpheli, 9 Ağustos'ta gözaltına alındı.

Türkiye'nin önemli seslendirme sanatçılarından Sungun Babacan 63 yaşında, seslendirme sanatçısı ve oyuncu Semih Sergen 91 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

7 AĞUSTOS

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 25 Temmuz-1 Ağustos'ta 406 bin 322 kişinin testi pozitif çıktı, 337 kişi hayatını kaybetti.

8 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret ederek Alevi ve Bektaşi derneklerinin temsilcileriyle muharrem ayı iftarında buluştu.

Tahıl koridorundan bir haftada 305 bin 458 ton tahıl, 10 ticari gemi aracılığıyla emniyetli şekilde Ukrayna limanlarından sevk edildi.

9 AĞUSTOS

Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, Akdeniz'deki ilk görev yeri Yörükler-1 Kuyusu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle Mersin'den uğurlandı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Akdeniz'de yaptığımız arama ve sondaj çalışmaları kendi egemenlik alanlarımızdadır. Bunun için kimseden izin veya icazet almaya ihtiyacımız yoktur." dedi.

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış töreni, 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla Konya'da düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman ve Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha, İslami Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal da katıldı.

Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgeleri ile, Mardin'in Kızıltepe hudut hattı, Batman'ın Kozluk ilçesi kırsalı ve Hakkari'de düzenlenen operasyonlarda, 20 terörist TSK tarafından; Irak'ın kuzeyinde, aralarında PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu Azad Yandı'nın da olduğu 7 terörist MİT tarafından etkisiz hale getirildi.

11 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatiflerinin büyükbaş hayvanlarda yüzde 30-35 indirimle satışa başlayacağını açıkladı. Erdoğan, "Bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek." dedi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde deterjan ham maddesi ile "banyo topu" adıyla sabun üretimi yapmaları için anlaştıkları kişilere paralarını ödemeyen "Deterjan Pazarı" isimli şirketin yöneticisi S.K'nin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun ikinci gününde firma hakkında şikayette bulunanların sayısı 100'ü geçti. 15 Ağustos'ta adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si aynı gün tutuklandı, 3 zanlı savcılıktan, 3 zanlı ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

12 AĞUSTOS

Bünyesindeki 1 milyon cilt basılı kitap ve aynı anda 3 bin kişiye hizmet verecek fiziki büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesinin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

13 AĞUSTOS

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Jandarma Genel Komutanlığında 32 albay ve general bir üst rütbeye terfi etti, Komutanlığa ilk kez kadın general ataması yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Kıdemli Albay Özlem Yılmaz, Tuğgeneralliğe terfi ederek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu.

15 AĞUSTOS

AK Parti'nin 21'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ATO Congresium'da program düzenlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemize, eski Türkiye'nin hastalıkları, oyunları ve tuzaklarıyla irtifa kaybettirilmesine asla rıza göstermeyeceğiz." dedi.

MSB'den bir teknik heyet, F-16 tedariki ve modernizasyonu konusunda ABD'nin daveti üzerine görüşmeler yapmak üzere ABD'ye gitti.

Ankara'da şiddetli fırtına ve sağanak nedeniyle Yenimahalle ilçesindeki bir inşaatta beton kalıplarının devrilmesi sonucu iki stajyer mühendis ile bir stajyer mimar yaralandı. Hastaneye kaldırılan 21 yaşındaki stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

16 AĞUSTOS

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da düzenlediği operasyonla terör örgütü PKK/ YPG'nin sözde Kamışlı eyalet yöneticisi "Dijvar Silopi" kod adlı Muhsin Yağan'ı etkisiz hale getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Eren Abluka-32 Operasyonu kapsamında, Van'da biri turuncu diğeri gri kategoride aranan iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. MSB, Şanlıurfa sınır hattına teröristlerce düzenlenen saldırının ardından hedeflerin vurulduğunu, 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB, Yunanistan tarafından yasa dışı yollarla Türkiye'ye gönderilmek istenen 107 düzensiz göçmenin Türk askerince kurtarıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 1-7 Ağustos'ta 232 bin 253 kişinin testi pozitif çıktı, 380 kişi hayatını kaybetti.

Bursa'da belediyenin temizlik görevlilerince teyzesinin evinde kapısı kilitli odada çöplerin arasında baygın bulunan ve 25 Temmuz'da Antalya'da yaşayan annesinin yanına getirilerek Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan 9 yaşındaki C.M.A, yaklaşık 20 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

17 AĞUSTOS

Cumhuriyet tarihinin Türkiye Ermeni toplumuna mensup ilk kaymakamı Berk Acar, Denizli'nin Babadağ ilçesine atandı.

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 8-14 Ağustos'ta 143 bin 778 kişinin testi pozitif çıktı, 342 kişi hayatını kaybetti.

18 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin davetiyle Lviv'e günübirlik çalışma ziyareti kapsamında, Potoçki Sarayı'nda Zelenskiy ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı. Daha sonra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de dahil olduğu üçlü zirvede savaşın sona erdirilmesi için atılacak adımlar ele alındı.

19 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, karşılıklı büyükelçi atama kararını, ikili ilişkilerin olumlu ilerlemesi yönünde atılmış önemli bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Erdoğan, büyükelçilerin atanmasıyla ilişkilere yeni bir ivme kazandıracaklarını belirterek, karşılıklı hassasiyetlere saygı temelinde iş birliği ve diyaloğu geliştirmekten yana olduklarını dile getirdi.

20 AĞUSTOS

BM Genel Sekreteri Guterres, tahıl koridoru için İstanbul'a geldi. Zeytinburnu'nda bulunan Zeyport Limanı ile Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde denetimlere katılan Guterres, Ukrayna'nın Çornomorsk limanına gidecek tahıl gemisinde incelemelerde bulundu. Milli Savunma Bakanı Akar ile basın toplantısı düzenleyen Guterres, Türkiye'ye tahıl koridorundaki önemli rolü için teşekkür etti.

Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekipler ile İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı. Kazada 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiye personeli ile İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'in de bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 31 kişi yaralandı.

Mardin'in Derik ilçesinde aynı yerde peş peşe meydana gelen iki tır kazasında, biri ilk kazaya müdahale eden polis olmak üzere 20 kişi hayatını kaybetti, 5'i ağır 26 kişi yaralandı.

Rize'nin Güneysu ilçesinde turistleri taşıyan midibüsün devrildiği kazada 3'ü ağır 25 kişi yaralandı.

21 AĞUSTOS

Gaziantep'te kaza yapan araca müdahale edenlere çarpan yolcu otobüsünün şoförü ile Mardin'in Derik ilçesinde art arda yaşanan kazayla ilgili gözaltına alınan iki tır şoförü tutuklandı. Kazada hayatını kaybeden 35 kişi, cenaze törenleriyle son yolculuklarına uğurlandı.

22 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Mardin ve Gaziantep'teki trafik kazalarına ilişkin, "Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri belirleyerek süratle uygulamaya geçireceğiz." dedi.

Türkiye'ye yılın 7 aylık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 128,28 artarak 23 milyon 30 bin 209'a ulaştı.

23 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırım Platformu Çevrimiçi Liderler Zirvesi'ne video mesajla katıldı. Kırım'ın, ayrılmaz parçası olduğu Ukrayna'ya iadesinin esas itibarıyla uluslararası hukukun gereği olduğunu belirten Erdoğan, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğinin korunması, sadece bölgesel değil küresel güvenlik ve istikrar bakımından kritik öneme sahiptir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın statüsünün değiştirilmesine matuf eylemleri hiçbir şekilde kabul etmediklerini vurguladı.

Soyut resmin Türkiye'deki önemli temsilcilerinden ressam ve akademisyen Prof. Dr. Adnan Çoker, 95 yaşında hayatını kaybetti.

25 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 951'inci yıl dönümü dolayısıyla Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada terörle mücadeleye ilişkin, "Güney sınırlarımızı bir uçtan diğer uca 30 kilometre derinliğinde bir koridorla güvence altına alana kadar mücadelemizin bitmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum." dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, konser verdiği sırada imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Türk Ceza Kanununun 216. maddesi kapsamında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çolakoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 29 Ağustos'ta "konutu terk etmeme" şartıyla tahliye edildi.

Bodrum'da, içinde sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu minibüs ile kamyonet çarpıştı. Kaza sonrası şarampole devrilen minibüste sıkışan Tatlıses, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tatlıses'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

27 AĞUSTOS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesinde, Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin Azerbaycan'ın kontrolüne geçmesi dolayısıyla memnuniyetini ve tebriklerini iletti.

28 AĞUSTOS

Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu yapan Türk jetlerine, Yunanistan'a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atıldı. Türk jetleri, tacize rağmen planlı görevlerini tamamlayarak üslerine emniyetle döndü.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, selden etkilenen Pakistan'a çadır ve insani yardım malzemesi desteği sağlamak üzere "hava köprüsü" kurdu. Pakistan'da selden etkilenenlere yönelik 1120 aile tipi çadır, 3 bin gıda kolisi, bin hijyen malzemesi ve bin bebek mamasından oluşan yardım malzemelerini ulaştırmak için dün gece yola çıkan 2 uçak, bölgeye ulaştı.

29 AĞUSTOS

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alındı.

30 AĞUSTOS

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm Türkiye'de ve yurt dışı temsilciliklerde coşkuyla kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "30 Ağustos Büyük Zafer'in 100. Yılı Özel Programı" düzenlendi.

Kırmızı bültenle aranan kripto para borsası Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığınca Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade işlemlerine başlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de 2022 böyle geçti: Ağustos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement