Türkiye'de 3 Farklı Bantta 4g Testi Yapan İlk Operatör Oldu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de 3 Farklı Bantta 4g Testi Yapan İlk Operatör Oldu

Vodafone, Türkiye'de 3 farklı bantta 4G testi yapan ilk operatör oldu.

06.04.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone, Türkiye'de 3 farklı bantta 4G testi yapan ilk operatör oldu.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan aldığı izinler kapsamında, İstanbul Maslak'taki Vodafone Plaza'da noter huzurunda 800 MHz, 1800 MHz ve 2600 MHz'lik  3 farklı bantta 4G'yi test etti.

Vodafone, bu testle Türkiye'de 3 farklı bandı birleştirip 4G teknolojisini deneyerek bu şekilde ulaşılabilecek "en yüksek hız" olan 450.79 Mbps hıza ulaşan ve aynı zamanda 800 MHz bandında 4G testi gerçekleştiren ilk operatör oldu.

Vodafone Türkiye mühendisleri tarafından gerçekleştirilen test, Samsung altyapısına sahip 4G test şebekesinde 800, 1800 ve 2600 MHz bantlarını kullanılarak test terminali ile yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan bu test, 4G teknolojisinin farklı spektrum bantları üzerinde yüksek hızlarda servis verebileceğini göstermesi açısından önem taşıyor. Gerçekleştirilen test ile Vodafone en değerli  spektrum bandı olan 800 MHz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren operatör oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Şebeke ve Teknoloji Direktörü Ara Yıldızlı, Vodafone Grubu'nun 30 yıllık tecrübesiyle tüm dünyada 2G ve 3G'de olduğu gibi 4G teknolojisinin de hayata geçmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Bu  deneyim ve bilgi birikimi sayesinde bugün faaliyet gösterdikleri tüm ülkelerde en iyi ve en kaliteli 4G hizmetini verebildiklerini aktaran Yıldızlı,  bu global deneyimi Türkiye'ye taşımaya hazırlandıklarını ve bu amaçla 4G testlerini aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi.

Yıldızlı, bu amaçla geçen haftalarda gerçekleştirdikleri 900 LTE  testi ile Türkiye'de 900 MHz bandında 2G, 3G ve 4G testlerini gerçekleştiren ilk ve tek operatör olduklarını anımsatarak,  800 Mhz bandında LTE testini ilk gerçekleştiren ve aynı zamanda 3 bandı kullanarak en yüksek hıza ilk ulaşan  operatör  olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

4G teknolojisi ile mevcut spektrum bantlarını birleştirilerek yüksek hızlara ulaşmanın mümkün oldğunu vurgulayan Yıldızlı,  global pazarda 4G teknolojisinin geliştirilmesi çalışmalarına ilk başlayan operatörlerden biri olarak, Türkiye'de de 4G teknolojisine yön verenler arasında yer almayı ve abonelere ilk günden itibaren en iyi 4G hizmetini sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de 3 Farklı Bantta 4g Testi Yapan İlk Operatör Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement