Türkiye'de Bir İlk! - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Bir İlk!

Türkiye\'de Bir İlk!

Mücadele Sporları Festivali başlıyor.

03.01.2012 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizde ilk kez 6 mücadele sporu Judo, Budokai, Kick Boks, Taekwondo, My Thai ve Wushu'nun (Kunfu) bir arada olduğu müsabakalar, Esenler Spor Kompleksi'nde 6 Ocak Cuma günü başlıyor.

Esenler Belediyesi bir ilke daha imza atıyor. İlçede spor yapan sayısını artırmak ve kamuoyunun dikkatini salon sporlarına çekmek isteyen Esenler Belediyesi, Esenler halkını ilginç bir festivalle buluşturuyor.

Ülkemizde ilk kez 6 mücadele sporu Judo, Budokai, Kick Boks, Taekwondo, My Thai ve Wushu'nun (Kunfu) bir arada olduğu müsabakalar, Esenler Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek.

Esenler Belediyesi organizatörlüğünde ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile branş il temsilciliklerinin işbirliğinde düzenlenecek olan Mücadele Sporları Festivali'nin ikincisi, Minikler ve Yıldızlar kategorilerinde 6 branş, 60 spor kulübü ve 600 sporcunun katılımıyla yapılacak.

Bakan Kılıç açacak

2. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası maçları, 6 Ocak 2012 Cuma günü saat 16.00'da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun da katılacağı bir törenle başlayacak.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, spor severlerin 6 ayrı branş müsabakalarını aynı anda izleme imkanı bulacağı festivale tüm İstanbulluları davet ettiklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz festivali bu sene daha da geliştirdik. Festivalimize yeni branşlar da ekledik. Dolaysıyla daha fazla kulüp ve sporcu katılıyor. İlçede kurulu bulunun tüm spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile festivalimizi her yıl biraz daha geliştirilerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Dostluğun kazanacağı festivalimize tüm İstanbullu sporseverlerimizi bekliyoruz" dedi.

2. Mücadele Sporları Festivali ve Cumhuriyet Kupası maçları, 6-7-8 Ocak 2012 tarihleri arasında Kemer Mahallesi'ndeki Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'de Bir İlk! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement