Türkiye'de bir ilk: "Propolis zeytinyağında çözülüyor" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de bir ilk: "Propolis zeytinyağında çözülüyor"

Türkiye\'de bir ilk: "Propolis zeytinyağında çözülüyor"

Düzce Üniversitesi ile geliştirilen özel bir teknoloji ile propolisi zeytinyağında yüksek oranda çözmeyi başaran Arı Mucizesi, 'propolis sadece alkolde çözünür' iddiasını çürüttü.

16.03.2022 13:48  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi ile geliştirilen özel bir teknoloji ile propolisi zeytinyağında yüksek oranda çözmeyi başaran Arı Mucizesi, 'propolis sadece alkolde çözünür' iddiasını çürüttü.

Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü ve Arı Mucizesi Akademisi Kurucularından Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, geliştirdikleri teknoloji ile propolisi zeytinyağında çözüldüğünü belirterek, bilimsel araştırmalarla Arı Mucizesi Akademisinin alkolün propolisteki faydalı bileşiklere zarar verdiğini ayrıca alkolde çözünen propolisin çocukların kullanımına uygun olmadığını dile getirdi.

Kaya " Propolis, arılar tarafından bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından toplanan, doğal bir arı ürünüdür. Arılar propolisi, kovandaki petek gözlerini kaplamak için kullanır. Burada amaç arının kovanını bakteri, virüs ve mantarlardan korumasıdır. Propolis, kovandan toplandığında balmumu ile karışık halde bulunur. Balmumunu vücut sindiremediği için ham propolisin mutlaka özütlenerek tüketilmesi gerekir. Arılar, uygun rec¸ine bulamadıkları do"nemde zift, boya gibi zararlı maddeleri de toplayıp propolis bünyesine katabilirler. Propolis karıştığı bu zararlı maddelerden, iyi analiz yöntemleriyle uzman bir ekip tarafından ayrıştırılmalıdır. Bunun için propolisin bir laboratuvar ortamında özütlenmesi şarttır. Özütleme işlemi sırasında, ham propolisteki balmumu atılarak yararlı bileşenler saf hale getirilir. Bu haliyle propolis artık vücutta sindirilebilir, bizim kullandığımız şekle dönüşür" dedi.

"ZEYTİNYAĞI EN ETKİLİ VE SAĞLIKLI YÖNTEMDİR"

Arı Mucizesi akademisi ile propolisin daha sağlıklı ve daha etkili olabilmesi için yaptıkları çalışmalar da zeytinyağının en sağlıklı yöntem olduğunu dile getiren Ertuğrul Kaya, "Arı Mucizesi Akademisi olarak, propolisin kimyasal içeriği ve reçinemsi yapısı nedeniyle tek başına su ile özütlenmesi mümkün değildir. Zaten eğer bu mümkün olsaydı her yağmur yağdığında kovandaki petekler eriyip giderdi. Bilimsel kaynaklarda da propolisin özütlenmesinde su ile birlikte etanol, glikol, gliserol gibi alkol bazlı maddeler ve zeytinyağının kullanılması gerektiği belirtilir. Bunlar arasında zeytinyağıyla özütleme işlemi en etkili ve sağlıklı yöntemdir. Özelikle alkolde özütlenen propolis, çocukların kullanımına uygun değildir. Ayrıca yapılan araştırmalarda, alkolün propolisteki bazı faydalı bileşiklere zarar verdiği de tespit edilmiştir. Özütleme işleminin ardından propolisteki değerli bileşenler, yani fenolik ve flavonoidler elde edilir. Bugün propolisin insan sağlığı üzerinde tespit edilmiş pek çok faydası, bu bileşiklerin elde edilmesiyle oluşur" şeklinde konuştu.

"PİYASADA SATILAN PROPOLİSLERİN ŞİFASINDAN BAHSEDİLMEZ"

Türkiye'de satılan alkolle çözülen propolislerin çocuğunun şifasından bahsedilemeyeceğini dile getiren Prof. Dr. Kaya, "Propolisin özütlenmesi sırasında alkol kullanılırsa, propolisle birlikte balmumu da çözüneceğinden, ham propolisi sadece alkolle özütlemek mümkün değildir. Propolisin yararlarından tam olarak faydalanabilmek için mutlaka su ile beraber zeytinyağı gibi güçlü bir çözücünün de kullanılmış olduğundan emin olunmalıdır. Aksi takdirde propolisin, antioksidan, antimikrobiyal, antienflamatuvar, antikanserojen, antiviral etkilerinden; yani şifasından bahsetmemiz mümkün olmaz. Eğer propolis zeytinyağında çözünürse, hiçbir yararlı bileşenine zarar gelmez. Ancak zeytinyağında çözme işi oldukça zor, hatta kimine göre imkansız bir iştir. Bu yüzden piyasada satılan propolislerin hepsi alkolde çözünmüş şekildedir. Özel olarak geliştirdiğimiz, patenti Arı Mucizesi firmasına ait olan özel bir teknoloji sayesinde propolisi zeytinyağında çok yüksek oranda çözmeyi başardık. Şu an piyasada etkinliği en yüksek propolisi üreterek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Analiz raporları ise www.arimucizesi.com sitesinden görülebilir" ifadelerinde bulundu.

(Enes Bektaş/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de bir ilk: 'Propolis zeytinyağında çözülüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi
    09:59 Giresun'da Kuyumcu Soygunu: 3 Şüpheli Gözaltına Alındı, Çalınan Altınlar Ele Geçirildi

    Giresun'un Bulancak ilçesinde dün öğle saatlerinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınırken, çalınan altınlar da ele geçirildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri kısa sürede yaptıkları çalışmayla 3 şüpheliyi yakalayarak, olayda kullanılan tüfekle çalınan 4.5 kilogram altını ele geçirdi. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, olayın adliye, emniyet ve jandarma teşkilatlarının kararlı ve titiz saha çalışmaları sonucunda kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi. Giresun'un huzuru için güçlü bir şekilde çalışmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı
    09:55 Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde define avcısı yakalandı

    Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde yapılan ortak çalışmalar sonucunda define avcısı F.A. yakalandı. Şahsın araç ve ikametinde yapılan aramada birçok define arama detektörü, av tüfeği ve tarihi eser niteliğinde metal objeler ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi
    09:54 Adıyaman Belediye Başkanı, konteyner kentteki su sorununu çözmek için vatandaşlarla birlikte bekledi

    Adıyaman'da yaşanan su kesintileri nedeniyle eylem yapan vatandaşlara destek vermek amacıyla Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konteyner kentte sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

  • Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı
    09:53 Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye finaline katılmaya hak kazandı

    Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda bölge birincisi olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla düzenlenen yarışmada, Hakkari'nin zenginliklerini sergileyen okul, İstanbul'da Türkiye finalinde yarışacak.


Advertisement