Türkiye'de Bir İlk Yaşandı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Bir İlk Yaşandı

Türkiye\'de Bir İlk Yaşandı

Villasının terasından düşerek hayatını kaybeden manken Aslı Baş'ın ölümü animasyon film oldu.

13.04.2013 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mıss Model Of The World yarışması 2003 yılı birincisi olan manken 32 yaşındaki Aslı Baş'ın 3 yıl önce Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi'nde turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşerek ölümüyle ilgili Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tayin edilen yeni bilirkişi heyeti villada incelemelerde bulundu.

Ahmet Bayer 'e ait olan Yalıkavak beldesindeki villada yapılan incelemelerde, Ahmet Bayer, oğulları Hakan ve Volkan Bayer, Aslı Baş 'ın abisi Tayfun Baş, Bodrum eski ilçe jandarma komutanlığında görevli Astsubay İbrahim Dündar, görgü tanıkları Beyhan Strassner, kızı Melis Strassner olay yerinde hazır bulundu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 'den üç fizik profesörü ve Muğla Adli Tıp Kurumundan bir uzman ile Muğla Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri bilirkişi incelemesinde yer aldı.

Bilirkişi heyeti Ahmet Bayer 'e ait villaya jandarma ve polis korumasında geldi. Güvenlik görevlileri tarafından villanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınarak, basın mensuplarının fotoğraf ve görüntü almalarına izin verilmedi. Villanın çevresinde bulunan inşaatlara malzeme taşıyan iş makineleri de bilirkişi incelemesini tamamlayana kadar geçişlerine izin verilmedi. Bilirkişi incelemesine Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Ahmet Bayer 'in oğlu Hakan Bayer cezaevi nakil aracı ile geldiği olay yerinden bilirkişi incelemesinin tamamlanmasından sonra tekrar jandarma ekipleri eşliğinde cezaevine gönderildi.

ODTÜ 'DEN GELEN FİZİK PROFESÖRÜ İNCELEMERLERDE BULUNDU

İşadamı Ahmet Bayer, bilirkişi heyetinin incelemesini tamamlamasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün ki incelemenin sebebi ilk başta savcılığa sunulan bilirkişi raporu savcılık tarafından belgelerin iptal edilmesi nedeniyle mahkeme heyetinin tarafından atanan yeni bilirkişi olay yeri incelemesini yaptı. Daha önceki bilirkişi raporunu hazırlayan kişilerin bilirkişi vasıflarını olmadığı hatta sunulan belgelerin muhtemelen bir kısmının sahte belge olsa bizi suçlayan tek belge bu bilirkişilerin hazırladığı rapordu. İlk hazırlanan bilirkişi raporundan sonra mahkeme heyeti ODTÜ 'den 5 kişilik bilirkişi tayin etti. ODTÜ 'den gelen üç kişilik fizik profesörleri ve bir adli tıp uzmanı tarafından olay yerinde yeniden keşif ve ölçümler yapıldı. Olay gününde burada olan tanıklarda inceleme yapılırken bugün buradaydı. Bilirkişi heyeti, tanıklara ve bize bazı sorular sordular, tanıklar olay günü oturuş düzenine göre olayı yeniden canlandırdı. Ölçümler yaparak buradan ayrıldılar" dedi.

ASLI BAŞ 'IN YENGESİNDEN YALAN BEYAN İDDİASI

Ahmet Bayer dava ile ilgili yeni bir gelişme olduğunu ifade ederek "Aslı baş 'ın yengesi yeliz baş yalan beyanda bulunmuştur. Kamera kayıt odasına girildiği, görüntülerin kayıt edildiği hard diskin yerinde olmadığı beyanını vermiştir. Bizleri zan altında bıraktı verdiği bu yalan beyanla. Bu apaçık ortada olan bir yalandır. Bizim evimizde kamera kayıt odası diye bir oda yok. İkincisi Aslı Hanım vefat ettiği gün savcının tutanağında, uzman kişiler tarafından hard diskin alındığı kayıtlarda sabittir"dedi.

Gazetecilere yaptığı açıklamaların ardından Bayer ,Aslı Baş 'ın öldüğü gün yaşanan olayları birebir villasının bahçesinde anlattı.

Aslı Baş 'ın avukatı Fahri Safa Küpçü ise ODTÜ ve Adli Tıp Uzmanın yerinde inceleme yaptığını kaydederek, "Bilirkişi heyeti tüm ihtimalleri değerlendirerek, ölçümler yaptı. Tanık anlatımlarına göre çizim yaptılar. Muhtemel durumlar değerlendirilecek. Olay gününden farklı olarak çizimler yapıldı. Bunlar da kayda geçirildi" şeklinde konuştu.

Öte yandan Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 55 yaşındaki Ahmet Bayer ve oğulları 25 yaşındaki Hakan ve 23 yaşındaki Volkan Bayer'in ağırlaştırılmış ömür boyu, yanlarında çalışan ve delilleri karartmakla suçlanan Murat Umirov'un ise 7.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bu arada Aslı Baş davası 2 Mayıs 2013 tarihinde 3 'ncü duruşması yapılacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Bir İlk Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement