Türkiye'de ilk kez bir hastanede ücretsiz vale hizmeti başladı - Son Dakika
Sağlık

Türkiye'de ilk kez bir hastanede ücretsiz vale hizmeti başladı

Türkiye'de ilk kez bir hastanede ücretsiz vale hizmeti başladı Erzurum Şehir Hastanesine Acile gelen hastalar araba park etmekle uğraşmıyor Erzurum Şehir Hastanesinde Türkiye'de ilk kez örneğine rastlanan ücretsiz vale hizmeti başlatıldı.

09.06.2020 15:40  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez bir hastanede ücretsiz vale hizmeti başladı

Erzurum Şehir Hastanesine Acile gelen hastalar araba park etmekle uğraşmıyor

ERZURUM - Erzurum Şehir Hastanesinde Türkiye'de ilk kez örneğine rastlanan ücretsiz vale hizmeti başlatıldı. Hastanenin acil bölümüne gelen hastalar ve yakınları araçlarına park yeri aramadan tedavi görüyor.

Geçtiğimi ay hizmete açılan 400 bin metrekare kapalı alana sahip, bin 500 yatağı, 270 yoğun bakım odası, 310 poliklinik ve 40 ameliyathanesiyle başta korona virüs olmak üzere her türlü salgınla mücadelede yeterli kapasitesiyle dikkat çeken Erzurum Şehir Hastanesi yenilikleriyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Vatandaşların hastane içerisinde bloklar arası geçişte 600 metre olan mesafelerde yürümemeleri için 3 adet özel golf aracı sürekli olarak hastane içerisinde ring yapıyor. 55 kişiden oluşan "bana sor" ekipleri ise hastaneye gelen hastalara yardımcı olmakla görevi. Hastanenin acil bölümünde ise Türkiye'de ilk kez örneğine rastlanan ücretsiz vale hizmeti bulunuyor. Acil bölümüne gelen hastalar arabalarına park yeri aramadan hastaneye giriş yapıyor.

Şehir Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Fatih Turan, Türkiye'de ilk kez ücretsiz vale hizmetini başlattıklarını ifade ederek, "Alanımızın geniş olması sebebiyle vatandaşlarımızın bloklar arası geçişlerinde ring araçları kullanıyoruz. Ayrıca 55 hasta yönlendirme arkadaşımız bütün hastalarımızın sorularına cevap veriyor. Acil servisimizde ise ücretsiz vale hizmeti başlattık. Acile gelen hastalarımız ve yakınlarına kolaylık sağlamayı hedefledik. Vale arkadaşlarımız hastalarla ilgilenmesi için hasta yakınlarına yardımcı oluyor. Bu vale hizmetimiz Türkiye'de ilk kez yapıldı" dedi.

Türkiye\'de ilk kez bir hastanede ücretsiz vale hizmeti başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Türkiye'de ilk kez bir hastanede ücretsiz vale hizmeti başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar
    11:42 Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, doktor arkadaşı ile balkonda tartışan sağlık memuru, 3. kattan kendini boşluğa bıraktı. Talihsiz adam hayatını kaybederken, arkadaşının ardından atlayan kadın doktor ise yaralandı. Olayın detayları inceleniyor.

  • Uzman çavuş sağlık çalışanını böyle ısırmış Sarılır gibi yapıp ısırdı
    11:32 Uzman çavuş sağlık çalışanını böyle ısırmış Sarılır gibi yapıp ısırdı

    Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

  • Türkiye, sağlık turizminde en çok hasta kabul eden ülkeler arasında
    11:06 Türkiye, sağlık turizminde en çok hasta kabul eden ülkeler arasında

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Ural, Türkiye'nin dünyada en çok hasta kabul eden ülkeler sıralamasında ilk 10'a girdiğini açıkladı. Ural, TÜRSAB olarak sağlık turizminin gelişimini önemsediklerini ve bu alanda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Türkiye, Meksika, Hindistan, Tayland, Brezilya ve Singapur gibi ülkelerle birlikte sağlık turizmi alanında önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. TÜRSAB, uluslararası sağlık hizmetleri ve kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak sağlık turizminin gelişimine katkıda bulunuyor. Türkiye'nin son 5 yılda sağlık turizminden elde ettiği gelirde istikrarlı bir artış yaşandığı ve potansiyelin daha da yüksek olduğu vurgulandı.

  • Hemofilide gen tedavisi
    10:08 Hemofilide gen tedavisi

    Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar, hemofili hastalığı ve gen tedavisi hakkında bilgi verdi. Hemofilide erken teşhisin önemine değinen Zülfikar, Türkiye'de gen tedavisi uygulanan hastaların sayısının 40 olduğunu belirtti. Hemofili hastalığının yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini vurgulayan Zülfikar, gen tedavisi ve yeni tedavi yöntemlerinin hastalara umut olduğunu ifade etti.

  • Aydın Sağlık Müdürü Polis Teşkilatının Haftasını Kutladı
    09:49 Aydın Sağlık Müdürü Polis Teşkilatının Haftasını Kutladı

    Aydın Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici'yi ziyaret ederek polis teşkilatının haftasını kutladı. İl Sağlık Müdürü Şenkul, Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla Emniyet Müdürü Ekici'ye başarılar diledi.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Beypazarı maden suyu İsviçre'de 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı
    09:30 Beypazarı maden suyu İsviçre'de 'doğurganlığı etkiliyor' gerekçesiyle yasaklandı

    İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Türkiye'den gelen Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor bulunduğunu açıkladı. Beypazarı maden suyu, ülkede satıştan çekildi ve geri çağırma işlemi başlatıldı.

  • Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü
    07:21 Akılalmaz kaza! Sağlık memuru ve kadın doktor arkadaşı birlikte oldukları sırada balkondan düştü

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir hastanede görevli sağlık memuru ile kadın doktor arkadaşı iddiaya göre birlikte oldukları sırada bulundukları binanın 3'üncü kat balkonundan düştü. 30 yaşındaki memur hayatını kaybederken, kadın doktorun vücudunda kırıklar olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.


Advertisement