Türkiye'de İlk Kez İçişleri Bakanı'nın Oğlu Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel - Operasyon

Türkiye'de İlk Kez İçişleri Bakanı'nın Oğlu Gözaltına Alındı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu Türkiye'nin gündemini sarstı. En zor duruma oğlu gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler düştü.

18.12.2013 07:47  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye düne ülkeyi derinden sarsan bir şokla uyandı. "Büyük Rüşvet" adıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı şafak operasyonuyla İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile işadamı Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 84 kişi gözaltına alındı. Bakanın bile haberdar olmadığı operasyonun sızmaması için UYAP'a da girilmedi.

OPERASYON EN ÇOK ONU VURDU

Rüşvet operasyonu Türkiye gündemini sarsarken en zor duruma İçişleri Bakanı Muammer Güler düştü. Oğlunu, hiyerarşik olarak emrinde görev yapan polisler gözaltına aldı. Şüphelilerin soruşturmasını ve ifade işlemlerini de kendisine bağlı bulunan Emniyet teşkilatı yapacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye'de ilk kez bir İçişleri Bakanı'nın oğlu görevdeyken hakkındaki suç iddiaları nedeniyle gözaltına alınıyor. Güler'in durumu oğulları gözaltına alınan kabine arkadaşlarından da farklılık gösteriyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 il Emniyet Müdürlüğü Güler'e bağlı bulunuyor. Yüzbinlerce polisin birinci derece amiri konumunda olan Güler, Emniyetle ilgili her konuda göreve geldiği 25 Ocak 2013'den bu yana birinci derecede sorumluluk taşıyor.

OĞLUNU, EMRİNDEKİ POLİSLER GÖZALTINA ALDI

Güler bu operasyon ile hem ''Oğlu gözaltına alınan bir baba'' hem de emrindeki polislerin kendi aile fertlerine yönelik operasyon yaptığı Bakan konumuna düştü. 7 yıl süreyle İstanbul Valiliği de yapan Güler'in oğlunu, İstanbul polisi gözaltına aldı. Barış Güler hakkındaki teknik takiplere, muhtemelen baba Güler de takıldı.

İSTİFA GÜNDEME GELİR Mİ?

Güler'i gördüğünde hazırola geçen polisler, şimdi onun oğlu hakkındaki suç iddialarını araştırıyor. Bu aşamadan sonra Barış Güler hakkında savcılık tarafından takipsizlik kararı verilse dahi, bakan Güler yara alacak.

SEÇİMLERİ DE ETKİLEYECEK

Mardin Milletvekili olan Güler'in bu olayla birlikte yıpranması, AK Parti'nin önem verdiği ve ilk kez büyükşehir olarak seçime girecek Mardin'de, BDP ile büyük çekişme yaşanan yerel seçimi de etkileyecek.

Güler'in soruşturmanın sonucuna göre görevinden istifa edebileceği ya da kabine değişikliği ile hükümet dışında kalabileceği belirtiliyor. Aynı operasyonda oğulları gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da, istifa ya da kabine dışı bırakılmaları ihtimal dahilinde bulunuyor. (Kaynak: Gazeteport)

Türkiye\'de İlk Kez İçişleri Bakanı\'nın Oğlu Gözaltına Alındı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel - Operasyon Türkiye'de İlk Kez İçişleri Bakanı'nın Oğlu Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • DİMİ: HİÇBİR BABA OĞLUNUN GÜNAHINI TAŞIMAZ HİÇ BİR OĞUL DA BABASININ GÜNAHINI TAŞIMAZ . AZ İNSAFI OLANA...KARDEŞİİİİİMMM VATANI VE VATANDAŞIN HUZURUNA KAST EDENLERİ BAŞTA ÇANAKKALE VE BÜTÜN ŞEHİT GAZİLERİMİZ ÇARPSIN İNŞAAALLLLLLLLLLAAAAAAAAHHHH. 4 2 Yanıtla
  • MURAT: HABER BAŞLIGI ŞÖYLE; TÜRKİYEDE İLK KEZ İÇİŞLERİNİN OGLU GÖZALTINA ALINDI. ŞUNU UNUTMUŞ BU BAŞLIGI ATAN KİŞİ; BU İLKDEFA A K P DÖNEMİNDE OLDU DİYE YAZMAYI UNUTMUŞLAR, NEYSE BEN HATIRLATTIM. BİZİM BİLMEDİGİMİZ KİMBİLİR NELER VAR. 1 3 Yanıtla

Advertisement