Türkiye'de İlk 'Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Sempozyumu' Çanakkale Onsekiz Mart... - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İlk 'Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Sempozyumu' Çanakkale Onsekiz Mart...

Türkiye\'de İlk \'Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Sempozyumu\' Çanakkale Onsekiz Mart...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde, Atatürk Kültür Merkezi’nin desteği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ortaklaşa, Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Sempozyumu” 12-13 Nisan 2018 tarihlerinde...

11.04.2018 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde, Atatürk Kültür Merkezi'nin desteği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ortaklaşa, Türkiye'de ilk kez düzenlenen "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu" 12-13 Nisan 2018 tarihlerinde ÇOMÜ Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Alanında uzman çok sayıda kişiyi bir araya getiren ve Türkiye'de bir ilk olan "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Sempozyumu"nda Türkiye Yazarlar Birliği Mütevelli Heyeti Başkanı D. Mehmet Doğan "Yerlilik ve Millilik Kavramları Üzerine" başlıklı bir açılış konferansı verecek.

Tam bağımsız Türkiye olma hedefi için, her alanda hayata geçirilmesi zorunlu olan "Yerlilik ve Millilik" kavramlarının birçok boyutu ile ele alınacağı Sempozyum, iki gün sürecek ve altı oturumda gerçekleşecek.

Sempozyumun ilk iki oturumu 12 Nisan 2018 Perşembe günü gerçekleşecek.

Birinci oturumun başkanlığı ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer tarafından yapılacak ve "Yerlilik, Yerellik, Millilik ve Küreselleşme" kavramlarının kavramsal çerçevesi, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Murat Erol, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emrah Akbaş tarafından çizilecek.

"Türk Sağı ve İslamcılığın Yerlilik ve Millilik Meselesi" başlıklı ikinci oturum, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın oturum başkanlığı ile yapılacak olup burada "Dini Çevrelerin Modernleşme ve Yerlilik Gündemi", "Muhafazakarlık ve Yerlilik", "Tercüme Hareketleri ve Yerlilik, Millilik", "Türk Düşüncesinde Merkez Meselesi" konu başlıkları ayrıntıları ile ele alınacak.

13 Nisan 2018 Cuma günü ise üçüncü oturumda "Türk Solunun Yerlilik ve Millilik Meselesi", dördüncü oturumda "Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millilik Refleksi", beşinci oturumda "Edebiyatta Yerellik, Yerlilik ve Millilik" ve altıncı oturumda "Maarifte Yerlilik ve Millilik" konu başlıkları uzmanlar tarafından irdelenecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de İlk 'Türk Düşüncesinde Yerlilik ve Millîlik Sempozyumu' Çanakkale Onsekiz Mart... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement