Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'nın Onur Konuğu Lord Livingston   - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'nın Onur Konuğu Lord Livingston

Türkiye\'de İngiliz Ticaret Odası\'nın Onur Konuğu Lord Livingston  

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Livingston Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

03.03.2015 14:48  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası, bu resmi programda Bakan Lord Livingston onuruna, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un da katılımıyla, Rahmi Koç Müzesinde bir resepsiyon ve akşam yemeği düzenledi. Bu organizasyonda Rahmi Koç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Tüsiad Başkanı Cansen Başaran Symes, Yıldız Holding'ten Ali Ülker, Mustafa Süzer gibi iş dünyası mensupları biraraya geldi.
Resepsiyon sırasında konuşma yapan Lord Livingston, iki ülkenin ticaret hacminin gelişmekte olduğunu, uzun yıllardır devam eden olumlu ekonomik ve sosyal ilişkilerin giderek kuvvetleneceğini vurguladı. Gelişmekte olan Türkiye pazarının İngiliz yatırımcılar için her geçen gün daha cazip hale geldiğini ve gelecekte Türkiye ile Birleşik Krallık arasında iki ülkeyi de kalkındırmaya yönelik yeni iş ilişkilerinin kurulacağına inandığını sözlerine ekledi.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt resepsiyonda yaptığı konuşmasında, iki ülkenin gelişen ticaret hacminin Türkiye ve İngiltere'deki firmalara yeni fırsatlar yarattığını vurgularken, geleceğe yönelik iş hacmi gelişiminin hız kazandığını ifade etti.

İki ülke arasındaki iletişim ağını genişletmek ve güçlendirmek için fırsat yaratan bu ziyaret sırasında Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'nın da katkılarıyla Birleşik Krallık ve Türkiye'nin farklı sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşların temsilcileri tanışma, fikir alışverişinde bulunma imkanı buluyor.

Lord Livingston, Türkiye ziyaretinde İstanbul'da bir dizi etkinlik ve toplantıya katıldı. Bunların başında iki ülke arasında teknoloji sektöründeki işbirliklerinin ve bu alanda karşılıklı yatırımın artırılması amacıyla düzenlenen teknoloji etkinliği, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi ile Ekonomik ve Ticari Ortaklık Komisyonu (JETCO) toplantısı ve Borsa İstanbul ziyareti geldi. Lord Livingston'a Türkiye ziyaretinde dört farklı sektörün seçkin temsilcilerden oluşan ticari heyetler de eşlik ediyor. Lord Livingston ve beraberindeki ticari heyetlerin Türkiye'ye gelişi ile gerek Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Bakanlığı'nın gerekse büyük İngiliz firmalarının ülkenin ekonomik ve ticari dinamiklerini ve pazarını daha yakından tanımalarına olanak sunulması ve gelecekteki iş ortaklıklarına yeni kapılar açması hedefleniyor.

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'nın bu organizasyonuna Yıldız Holding, Farazad Investments, HSBC destek oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'nın Onur Konuğu Lord Livingston   - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement