Türkiye'de Mağaza Cephesine Yapılan En Büyük Grafitti Boyner'den - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Mağaza Cephesine Yapılan En Büyük Grafitti Boyner'den

Boyner Büyük Mağazacılık'ın iş birliği yaptığı 8 graffiti sanatçısı, 7 mağaza vitrinine ve Şakınbakkal Boyner Mağaza dış cephesine graffiti yaparak, eserlerini bambaşka bir platforma taşıdı.

20.10.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyner Büyük Mağazacılık'ın iş birliği yaptığı 8 graffiti sanatçısı, 7 mağaza vitrinine ve Şakınbakkal Boyner Mağaza dış cephesine graffiti yaparak, eserlerini bambaşka bir platforma taşıdı. Sokak sanatının en çarpıcı örnekleri arasında yer alan çalışmalar, 15 Kasım tarihine kadar 72 mağazada Boyner ve YKM ziyaretçilerine sergilenecek.

Boyner Büyük Mağazacılık açıklamasına göre, graffiti sanatının Türkiye'deki önemli temsilcilerinden Wase, Turbo, Spook, Set, Soistreet, Leo Lunatic, Mr. Hure ve Mural Sanatçısı Esk Reyn, Boyner ve YKM vitrinlerini graffiti eserleriyle donattı.

Boyner ve YKM vitrinlerine taşınan graffitiler ile mağaza müşterilerinin de alışveriş deneyimlerini renklendirecek olan sanatçılar, sokak sanatının iç mekanlara taşınmasının da farkındalığı artıracağını düşünüyor.

Eserlere imza atan sanatçılardan Turbo açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, graffitin ve sokak sanatının insanların hayatını renklendirmek, şehrin gri duvarlarını bir karaktere buluşturmak için bir araç olduğunu belirtti.

Şaşkınbakkal Boyner Bağdat Caddesi'ne renk katıyor

Açıklamada verilen bilgilere göre, Boyner'in sokak sanatçılarıyla yaptığı iş birliğinin en güzel örneklerinden biri Boyner Şaşkınbakkal Mağazası'nda yer alıyor. Mural sanatçısı Esk Reyn, 5 Ekim gecesinden sabah saatlerine kadar, mağazanın dış cephesine özgün bir graffiti uygulaması yaptı. İlgi çekici çalışma, mağazayı ziyaret edenleri sürpriz bir şekilde karşılıyor.

Her bir mağaza vitrine aralıksız 14 saatte boyandı

Boyner ve YKM vitrinlerine graffiti çalışmalarını yapan sanatçılar eserlerini önce eskizler üzerinde çalıştı. Alışveriş Merkezi kapandıktan sonra mağaza vitrinlerinde çalışmalarına başlayan sanatçılar, gece 10'dan ertesi gün 12'ye kadar aralıksız çalıştılar. Sanatçılar keyif alarak yaptıkları çalışmada mağaza başına 300 kutunun üzerinde sprey boya kullandılar.

Sokak sanatını vitrinlerine taşıyarak sektöre öncülük eden Boyner, Street Art projesi için bir mikro site de hazırladı. sanatvitrinde.boyner.com.tr adresini ziyaret edenler interaktif vitrin ile sanatçılar hakkında bilgi alabilecek ve diğer eserlerine ulaşabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Mağaza Cephesine Yapılan En Büyük Grafitti Boyner'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Gözaltına Alındı
    10:03 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Afyonkarahisar'da uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Kent merkezindeki 5 şüphelinin adreslerine düzenlenen baskında 41 sentetik ecza hapı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.


Advertisement