"Türkiye'de okumak için 101 ülkeden müracaat oldu" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'de okumak için 101 ülkeden müracaat oldu"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı'na bu yıl Türkiye'de okumak için 101 ülkeden müracaat oldu.

28.06.2019 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Türkiye Diyanet Vakfı'na bu yıl Türkiye'de okumak için 101 ülkeden müracaat oldu. Bu 101 ülke arasından seçtiğimiz bin kadar öğrenci, yeni dönemde eğitime başlayacak." dedi.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin Elmalıkent Yerleşkesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Erbaş, 29 Mayıs Üniversitesi'nin ilim-irfan sahibi, bilgi-hikmet sahibi insan yetiştirmek için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın her daim üniversitenin destekçisi olmaya devam edeceğini aktaran Erbaş, şöyle devam etti:

"Üniversitenin anlamı gibi evrensel bilgiyi insanımıza vermemiz gerekiyor. Burada 44 farklı ülkeden öğrencinin bulunması, üniversitemizin artık evrensel bir noktada hareket ettiğini gösterir. Farklı ülkelerden ne kadar çok öğrenci gelirse, birbirimizi daha iyi tanımış olacağız. Birbirimizin tecrübe ve kültüründen faydalanmış olacağız. Türkiye Diyanet Vakfı'na bu yıl Türkiye'de okumak için 101 ülkeden müracaat oldu. Bu 101 ülke arasından seçtiğimiz bin kadar öğrenci, yeni dönemde eğitime başlayacak. Bunların bir kısmı uluslararası imam hatip liselerinde, bir kısmı uluslararası ilahiyat fakültelerinde, bir kısmı da diğer fakültelerde okuyacaklar. Gönül coğrafyamız olan bölgelerden öğrencilerin gelecek olması, bizim için kazançtır. Birlikte yaşama tecrübesinin en büyük örneğini, asırlar boyunca bizim milletimiz göstermiştir. Bunu eğitimde de göstereceğiz."

Erbaş, uluslararası öğrencilerin Anadolu topraklarında, İstanbul'da aldıkları eğitim ve tecrübeyle ülkelerine gittiklerinde Türkiye'nin gönül elçiliğini yapacaklarına inandığını kaydetti.

Gençlere üniversite eğitimiyle ilgili tavsiyelerde de bulunan Erbaş, öğrencilerin tek bir alana sıkışmamalarını, farklı alanlarda kendilerini yetiştirmelerini istedi.

Türk-İslam geleneğinde talebelerin farklı disiplinleri kapsayan eğitimin bulunduğunu, Batı'nın ise buna yakın dönemde geçtiğini bildiren Erbaş, "Batı 25 yıl önce buna interdisipliner metot dedi. Erasmus programı ile Batı'ya gittiğimiz gibi Farabi programı ile de ülkemiz içerisindeki üniversitelerde de bulunabiliriz. Mevlana programı ile de İslam ülkeleri üniversiteleri arası öğrenci ve öğretim elemanı değişimi için oluşturuldu. Öğrencilerimiz bir dönemini İslam ülkelerinde, bir dönemini Batı'da okusun ve kendisini, ufkunu geliştirsin. Küreselleşmeyle dünya artık küçülüyor." diye konuştu.

Mezun olan 230 öğrenciye bölümleri ne olursa olsun en iyisi olmaları için ara vermeden yüksek lisans yapmaları tavsiyesinde bulunan Erbaş, öğrencilere ve 29 Mayıs Üniversitesi'ne desteklerinin süreceğini vurguladı.

Konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve protokol üyeleri, dereceye giren öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Mezuniyet törenine, Rektör Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Tayyar Altıkulaç ve eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'de okumak için 101 ülkeden müracaat oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı
    14:53 Hakkari Dağlarında Doğal Bitkilerin Satışı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinin sınır kesimlerinde doğal olarak yetişen ve baharın habercisi olan bitkiler, vatandaşlar tarafından toplanarak satışa sunuluyor. Dağlardan toplanan bu bitkiler, Hakkari merkez ve Çukurca ilçesi bölgesinde çarşı merkezinde satılarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Seyyar satıcılık yapan Cengiz Baygun, şifalı bitkileri toplayarak pazarda satışını gerçekleştiriyor ve bu işi yapmasının sebebi olarak başka bir işinin olmamasını gösteriyor.

  • KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi
    14:51 KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB'nin Türkiye kararlarına tepki gösterdi

    KKTC Dışişleri Bakanlığı, AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara ilişkin tepkisini dile getirdi. Bakanlık, AB'nin Kıbrıs konusuna müdahil olma çabasında ısrarcı olduğunu ve Kıbrıs Türk halkını izolasyona maruz bıraktığını belirtti. Ayrıca AB'nin tükenmiş çözüm önerilerinde ısrarcı olduğu ve iki-Devletli bir çözümün zamanının geldiği vurgulandı.

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri 10 Mayıs'ta Son Bulacak

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 Nisan 2024 tarihinde başlayan tercih işlemleri, Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda duyuruldu. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı
    14:49 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden Sorumlu Başkan Danışmanlığı'na gazeteci Erdem Sevgi atandı

    Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İletişimden sorumlu Başkan danışmalığına atanan Erdem Sevgi, gazetecilik kariyerinin ardından bu göreve getirildi.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement