Türkiye'de Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi" - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi"

Türkiye\'de Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi"

Bayburt Üniversitesi’nin organizasyonuyla Yeni Kampüs Alanı Konferans Salonu’nda “Türkiye’de Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi” Çalıştayı yapılacak.

09.11.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt Üniversitesi'nin organizasyonuyla Yeni Kampüs Alanı Konferans Salonu'nda " Türkiye'de Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi" Çalıştayı yapılacak.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada "Çoğulcu bir toplum inşa etme, toplumun kültürel beklentilerini karşılama noktasında en başta üniversitelere görev düşmektedir. Sentezci düşünme ve parçalar arası bütünlüğün sağlanması, disiplinler arası düşünme ve yatay bağlantılar kurabilme çerçevesinde üniversitelerin ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşümüne ihtiyaç vardır. Bu dönüşüm, yerel değerler yanında bölgesel ve ulusal etkenler de dikkate alınarak gerçekleşmelidir." dedi.

2 gün sürecek sempozyumda nasıl bir üniversite beklentisi, yükseköğretimde kalite, değişen dünyada üniversite, ilim geleneği bağlamında üniversite, üniversite-sanayi işbirliği, üniversitelerin sorumluluğu, kimlik inşaasında üniversiteler, gibi birçok konunun konuşulacağını ifade eden Rektör Coşkun, "Günümüzde her şey eğitimli insana göre şekillenmektedir. Dünyanın kabul gördüğü düşüncelerin hayata yansımasında kaliteli eğitim büyük önem arz etmektedir. Kaliteli eğitim, fayda üretebilen fertler demektir. Bu da ülkelerin yarınları ve kalkınması için "bilgi çağı" olarak nitelendirilen yüzyılımızda daha bir önem kazanmaktadır. Bundan dolayı yeni ve bütüncül bakış açılarına dayalı vizyon daha da artırılmalı, yeni çözümler sunan insan yetiştirmeye daha çok önem vermeliyiz" diye konuştu.

12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan çalıştay, protokol konuşmaları ile başlayacak. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun açılışta bir konuşma yapacak.

5 oturum halinde gerçekleşecek çalıştayın ilk 3 oturumunun tebliğleri 12 Kasım 2015 Perşembe günü sunulacak.

Başkanlığını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın yapacağı ilk oturumda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Gözütok, Nasıl Bir Üniversite?; Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadir Çeliköz, Üniversitede Uluslararası Anlaşmanın Boyutları ve Ölçütleri; İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Önal, Medeniyet ve Diriliş Kavramları Bağlamında Sezai Karakoç'un Üniversite Telakkisi; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Faruk Yaylacı, İşletme Hastalığına Tutulmuş Toplumda Yüksek Öğrenim Kurumları: Öze Dönüş ya da Yeni Bir Üniversite İmkanı; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enes Gök, Yükseköğretimde Kalite Paradoksu; Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ersin İlhan, Yükseköğretim Kalite Yolculuğunda Sahici Olmak tebliğlerini katılımcılarla paylaşacak.

İkinci oturumu Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu yönetecek. Bu oturumda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil Yükseköğretimde Uluslararası Anlaşmanın Kritik Başarı Faktörleri: Muğla Örneği; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Çiçek, Üniversite: Hakikat Arayışının Mekanı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zihni Merey: Eğitim Fakültelerinin Akreditasyon Sorunu; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yayla: Değişen Dünyada Üniversite; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Yusuf Acuner, Üniversitelerde Lisansüstü Çalışmaların Niteliğini Üzerine; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Topsakal, Türkiye'de Öğretmen Yeterlilikleri Üzerine Bir İnceleme bildirilerini sunacak.

Üçüncü oturumun başkanlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa Taşdelen yapacak. Bu oturumda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Topal, İlim Geleneğimiz Bağlamında Üniversite; Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Coşkun, Üniversite Sanayi İşbirliği; Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hanefi Bayraktar, Mühendislik ve Eğitim; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cemalettin İpek, Yönetim Bilimindeki Gelişmeler Bağlamında Eğitim Yönetimi ve Yeni Üniversiteler; THY Strateji Planlama ve Yatırımlar Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Zeliha Akça, Türkiye'de Havacılık, Türk Hava Yolları ve Üniversiteler üzerine konuşacak.

13 Kasım 2015 tarihinde yapılacak dördüncü oturumu Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gülcü yönetecek. Bu oturumda Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Üniversitenin Mesuliyeti; Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci İspir, Yeni Kurulan Üniversiteler ve Sorunları (Bayburt Üniversitesi Örneği); İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Duruhan, Bayburt Üniversitesi Vizyon ve Misyon Çalıştayı; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Ceylan, Bayburt Üniversitesinin Engelleri ya da Dezavantajları; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Izgar, Bayburt Üniversitesinin Önemli Sorunlarından Biri: Kurumsallaşma; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Serencam, Bayburt Üniversitesi'nin Gelişimi konularındaki bildirileri paylaşacak.

Beşinci oturum Bayburt Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, tarafından yönetilecek. Bu oturumda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Üniversitelerde Yönetim Problemi: Bir Üniversite Nasıl Olmalı?; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Kimlik İnşaasında Üniversitelerin Rolü; Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefa Taşdelen, Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi: Sorunlar ve İmkanlar; Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslan Gülcü, "Üniversitelerin Geleceği" Perspektifinde Bayburt Üniversitesi Örneği tebliğlerini sunacak. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Üniversite Gerçeği ve Bayburt Üniversitesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement