Türkiye'den 13 Ülkeye 31 Kalıcı Eser - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den 13 Ülkeye 31 Kalıcı Eser

Türkiye\'den 13 Ülkeye 31 Kalıcı Eser

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2018 yılında Asya, Afrika ve Ortadoğu'da 13 ayrı ülke ve bölgede 31 kalıcı eserin açılışını gerçekleştirerek yaklaşık 100 bin kişinin istifadesine sundu.

05.01.2019 12:57  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. İHH, çeşitli ülkelerde hayatlarını zor şartlar altında devam ettirmeye çalışan insanlar için kalıcı vakıf eserleri inşa ediyor. Bölge insanlarının ihtiyaçları için yapılacak eserleri belirleyen İHH, ülke şartlarına göre projeleri geliştiriyor ve inşa edilmesi adına hayırseverlerin destekleriyle çalışmalar başlatıyor. Hayırseverler, sadaka-i cariye hükmündeki bu eserleri tek başına inşa edebildiği gibi aile, arkadaş grubu, iş arkadaşları veya akrabalarla da bir araya gelerek hayata geçirilebiliyor.

Bu kapsamda İHH, 2018 yılı içerisinde Asya, Afrika ve Ortadoğu'da inşa ettiği 31 kalıcı eserle binlerce mazluma umut oldu. İHH'nın hayırseverlerin destekleriyle 13 ayrı ülke ve bölgede inşa ettiği yetimhane, okul, cami, yemekhane, barınak, sağlık merkezi ve öğrenci yurdu gibi kalıcı eserlerden yaklaşık 100 bin kişi istifade etti.

İHH, 2018 yılı içerisinde sıfırdan inşa ettiği kalıcı eserlerin yanı sıra birçok ülkede daha önce bölge halkı tarafından inşa edilen ve çeşitli sebeplerden dolayı kullanılamayan halihazırdaki yapıların bakım ve onarımını gerçekleştirerek yeniden hizmete açılmasını sağladı.

"Sadece inşa etmekle kalmıyoruz"

Konuya ilişkin detayları anlatan İHH Destek Denetim Koordinatörü Ahmet Küçükkahveci, "Biz İHH olarak kalıcı eserleri inşa etmeden önce fizibilite çalışması gerçekleştiriyoruz" dedi. Küçükkahveci, şöyle konuştu:

"Yapmış olduğumuz insani yardım çalışmalarımızın yanı sıra bölge Müslümanlarının uzun süre istifade edebilecekleri kalıcı eserlere ihtiyaçları var. Bizler de bölgelere gittiğimiz zaman en çok talep edilen projeler, kalıcı eser projeleri oluyor. Fizibilite çalışmasını gerçekleştirirken de her bölgenin kendi kültürünü, mimari yapısını ve demografik yapısını göz önünde bulundurarak proje çizimlerini yapıyoruz. Ayrıca yapıları sadece inşa etmekle kalmıyor, bunun yanında periyodik olarak bölgelere ziyaretler gerçekleştirerek eserlerimizi denetliyoruz. Bu kapsamda da kalıcı eserlerin, verimliliğini ve genel durumlarını kontrol ederek bakım - onarımlarını da gerçekleştiriyoruz."

Projeler Asya, Afrika ve Ortadoğu'da

13 ayrı ülkede inşa edilen kalıcı eserlerin isim ve ülkeleri ise şu şekilde:

Hacı Nigar Yunus Cami Kırgızistan, Ömür Kumantaş Cami - Kırgızistan, Eşref Örs Cami Hatay - Kırgızistan, Büyük Emili Köy Camii - Azerbaycan, Ev Projesi - Azerbaycan, İsmail Selim Elif Şen Kardeşler İslam Kardeşliği Yetim Kompleksi - Sierra Leone, Molla Bayram Şifahanesi - Nijer, Suat Öztürk Cami - Burkina Faso, Nurgül Erol Kur'an Kursu - Burkina Faso, Bedri Ayşe Huy Camii ve Kuran Okulu - Somali, Hafize Ana Camii - Gine, Yalova Kız Yetimhanesi - Etiyopya, Barınak Projesi - Suriye, Marea Anaokulu - Suriye, Reyyan Kampı Anaokulu - Suriye, Siccu Kampı Anaokulu - Suriye, Şemmarin Kampı Anaokulu - Suriye, Burakatı İlkokulu - Suriye, Ra'i İlkokulu ve Anaokulu - Suriye, Şam Üniversitesi Ek Sınıf Projesi - Suriye, Şam Üniversitesi Yatakhanesi - Suriye, Asbat İlkokulu - Suriye, 200 Evlik Model Köy Projesi - Pakistan, İskilipli Atıf Hoca Yetimhanesi - Tayland Patani, Şehit Ömer Halisdemir Okulu - Tayland Patani, Ümraniye İHH Abdülhamid Han Okulu - Filipinler Moro, Konya İHH Akıncılar Yetimhanesi - Filipinler Moro, Antalya İHH Haticetü'l Kübra Yetimhanesi - Filipinler Moro, Tuzla İHH Gönüllüler Yemekhanesi - Filipinler Moro, Antalya İHH Mehmet Zahit Kotku Cami - Filipinler Moro ve İyilikhane Yetimhanesi - Bangladeş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'den 13 Ülkeye 31 Kalıcı Eser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement