Türkiye'den Irak'a 25 Ton Gıda - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'den Irak'a 25 Ton Gıda

Türk Kızılayı, Ahmet Yesevi Derneğinin bağışladığı 25 ton gıda malzemesini, İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin türbesine sığınan bin 500 göçmene her gün yemek dağıtan Bağdat'taki Azamiye Vakfı Aşevi'ne teslim etti.

05.07.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Ahmet Yesevi Derneğinin bağışladığı 25 ton gıda malzemesini, İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin türbesine sığınan bin 500 göçmene her gün yemek dağıtan Bağdat'taki Azamiye Vakfı Aşevi'ne teslim etti.

DAEŞ saldırıları sonucu evlerini terk edip göçmek zorunda kalan Iraklılara yardım elini uzatan Türk Kızılayı, Türkiye'den sevk edilen yardım malzemelerini Irak'taki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Kızılay'ın çalışmasına birçok kurum da destek veriyor. Ahmet Yesevi Derneği de ihtiyaç sahibi Iraklılara yardım için Türk Kızılayı ile işbirliği yaptı. Derneğin gönderdiği 25 ton gıda malzemesi, Kızılay ekipleri tarafından, her gün bin 500 göçmene yemek dağıtan Bağdat'taki Azamiye Vakfı Aşevi'ne teslim edildi.

Ahmet Yesevi Derneği, İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin Bağdat'taki türbe alanında bulunan Azamiye Vakfı Aşevi'ne ulaştırılması için 25 ton gıda bağışında bulundu. Türbeye sığınan insanlara daha önce de insani yardım malzemeleri dağıtan Türk Kızılayı, her gün bin 500 kişiye iftar yemeği hazırlayan Vakıf aşevine destekte bulunuyor.

Türk Kızılayının Irak'taki yardım faaliyetleri Erbil merkezli devam ediyor. Çatışmalardan en çok etkilenen Türkmenler başta olmak üzere, ülkelerinde göçmen durumuna düşen tüm insanlara yardım eli uzatan Türk Kızılayı, Irak'ta sürdürdüğü insani yardım operasyonunun başarısıyla uluslararası kamuoyunun da takdirini topluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'den Irak'a 25 Ton Gıda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement