Türkiye'den, Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine bebek sütü ve gıda yardımı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den, Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine bebek sütü ve gıda yardımı

Türkiye\'den, Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine bebek sütü ve gıda yardımı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Lübnanlı ihtiyaç sahipleri için bebek sütü ve gıda malzemelerinden oluşan 524 tonluk insani yardım malzemelerinin ilk kısmının yarın Mersin'den gemiyle yola çıkacağını açıkladı.

17.03.2022 21:03  Güncelleme: 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Lübnanlı ihtiyaç sahipleri için bebek sütü ve gıda malzemelerinden oluşan 524 tonluk insani yardım malzemelerinin ilk kısmının yarın Mersin'den gemiyle yola çıkacağını açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Lübnan'daki yoksulluk ve insani ihtiyaçların derinleşmesi nedeniyle ihtiyaç sahibi aileler için AFAD koordinasyonunda hazırlanan 524 tonluk insani yardım malzemelerinin, 15 TIR'dan oluşan ilk seferi, gemiyle 18 Mart 2022 tarihinde Mersin Taşucu Limanı'ndan yola çıkıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin yardımları AFAD tarafından Lübnan'daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak."

Yardım malzemelerini taşıyacak olan geminin uğurlanması esnasında İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile AFAD Başkanı Yunus Sezer'in katılımıyla tören düzenleneceği belirtilen açıklamada, "Gönderilecek olan insani yardımların içeriğinde bebek sütü ve gıda malzemeleri bulunuyor. Önümüzdeki hafta da 18 insani yardım TIR'ı aynı şekilde gemiyle Lübnan'daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Yine AFAD koordinasyonunda sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, Ramazan ayından önce gıda ve undan oluşan yaklaşık 1000 ton insani yardım malzemesi İyilik Gemisi ile Lübnan'daki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. Lübnan'a insani yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. AFAD, kurulduğu günden bu yana Lübnan halkına yardım elini uzatmış, gıda ve tıbbi malzeme yardımlarının yanı sıra okul, sağlık merkezleri ve benzeri yatırım yardımlarında da bulunmuştur" denildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'den, Lübnanlı ihtiyaç sahiplerine bebek sütü ve gıda yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement