Türkiye'den Yıl Sonunda Uzaya Gidilebilecek - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'den Yıl Sonunda Uzaya Gidilebilecek

Türkiye\'den Yıl Sonunda Uzaya Gidilebilecek

Ceylan Pirinçcioğlu; Türkiye'den Ahu Aysal, Ercan Kaygısız ve Timur Özkan'ın katılacağı uzay seyahatinin 2015 sonunda yapılacağını söyledi.

25.02.2015 13:44  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 yılının sonunda Türkiye'den dört kişi bu eşsiz deneyimi yaşama fırsatı bulacak. SCX şirketinin X-Cor Lynx Uzay Roketi'nin Türkiye temsilciliğini üstlenen VIP Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu, Türkiye'den Ahu Aysal, Ercan Kaygısız ve Timur Özkan katılacağı uzay seyahatinin 2015 sonunda yapılacağını söyledi.

SIRADA ALİ ŞEN VAR

Ali Şen ise 2016'da seyahate katılacak. Türkiye'den 8 kişinin de sırada ilk gidenleri beklediği seyahatin bedeli 100 bin dolar. Önümüzdeki 4-5 sene içinde uzay turizminin büyüyeceğini öngördüklerini belirten Pirinçcioğlu, "10 yıl sonra uzayda otelde konaklamanın mümkün olacağını söyleyebiliriz. Bunun için çeşitli çalışmalar başlatıldı" dedi.

DENEME UÇUŞLARI HAZİRAN'DA

Türkiye'de turizm sektöründe ilklere imza atan VIP Turizm'in basın toplantısında Ceylan Pirinçcioğlu Türkiye'de ve dünyada turizm sektörünün önemine değindi ve VIP Turizm 2015 yılında gerçekleştireceği projeleri tanıttı. Eşsiz Seyahat Deneyimleri ile yeni web sitesi vip.com.tr "Tıkla Dünyayı" sloganı ile tanıtıldığı toplantıda, Uzay Seyahati'nin de ayrıntıları paylaşıldı. Artık geri sayımın başladığı projenin deneme uçuşlarının bu yıl Haziran ayında başlayacağı ve ilk uçuşun da 2015'in sonunda yapılacağı belirtildi.

UZAYA GİTMEK ARTIK HAYAL DEĞİL

SCX şirketinin X-Cor Lynx Uzay Roketi'nin Türkiye temsilciliğini üstlenen VIP Turizm, hayallerinizi gerçekleştirmeye devam ediyor. X-Cor şirketinin bu hayali gerçekleştirmek için yaptığı yatırım yaklaşık 250.000 milyon avro.

SEYAHATTE NELER YAŞANACAK

2015 yılının sonunda gerçekleşecek ilk uçuşta, X-Cor Lynx Uzay Roketi, kalkıştan 4 dakika sonra saniyede 3 bin 564 kilometre hıza ulaşacak. 58'inci kilometrede motorlar kapanacak ve itme gücü ile 100 kilometre yükseğe tırmanacak. 100 kilometre yükseklik aşıldığında seyahate katılanlar resmi olarak astronot kabul edilecekler. Yer çekimsiz ortamda yaklaşık 7 dakika kalındıktan sonra geriye dönüş başlayacak ve bu süreçte 4G sürati ile adrenalin seviyesi maksimuma çıkacak.

YER ÇEKİMSİZ ORTAM DENEYİMİ

Lynx Uzay Roketi'nin kalkış ve inişi için Karayipler'in Curaçao Adası'na özel olarak inşa edilen bir Uzay Limanı kullanılacak. Uzay yolcularına yaklaşık 7 dakika yer çekimsiz ortamda kalma deneyimi yaşatacak olan seyahat, yerküreden hareket ve dönüş olmak üzere toplam bir saat sürecek.

LADY GAGA DA BAŞVURDU

Büyük ilgi gören uzay turizmi için dünyada bin kişi başvuruda bulundu. Uzaya yolculuk yapmak isteyen on binlerce kişinin olduğu bildiriliyor. Türkiye'den de 4 kişinin kayıt olduğu 8 kişinin de sırada ilk gidenleri beklediği seyahatin bedeli 100 bin dolar. Aralarında Leonardo DiCaprio, Stephen Hawking, Justin Bieber ve Lady Gaga gibi isimlerin yer aldığı, 57 ülkeden 1000 kişinin başvuruda bulunduğu uzay seyahatine Türkiye'den Ahu Aysal, Ercan Kaygısız ve Timur Özkan katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Türkiye'den Yıl Sonunda Uzaya Gidilebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • renault 18 gts: Rte yi gonderelim saray yaptirir 4 1 Yanıtla
  • EBU ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: BİRİLERİNİ TOPLAYIP UZAY GEMİSİNE BİNDİRELİM Bİ DOLAŞIN YAW SIKILMIŞINIZDIR FELAN UZAY GEMİSİDE KALKMADAN YAKIT TANKINI DELELİM Kİ GERİ GELEMESİNLER OOOOOH VATAN MİLLET KURTULUUUUUUUR:) 0 0 Yanıtla

Advertisement